ВестиПолитика

Većina javnih preduzeća poslovala pozitivno

U prvih šest meseci, od sedam čačanskih javnih preduzeća, samo „Parking servis“ nije poslovao pozitivno, a prema rečima direktora Dragana Vukajlovića, razlog za to je što su javne nabavke usledile tek u maju i junu.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, izrazio je očekivanje da će i to javno preduzeće u drugoj polovini godine raditi pozitivno.

„Sva preduzeća, osim Komunalca, koje je to uradilo prošle nedelje, izmirila su solidarnu pomoć koja je opredeljena za radnike u javno komunalnim preduzećima. Ona preduzeća koja su imala dobit, a to su JKP „Čačak“ i Parking servis, uplatila su 50 odsto dobiti na osnovu odluke Nadzornog odbora u budžet grada“, naveo je Todorović.

Na sednici Veća usvojeni su predlozi plana detaljne regulacije na potesu kamenoloma „Sušica“ – Zdravljak, kao i generalne regulacije „Atenica – Kulinovci“.

Doneto je nekoliko rešenja o ozakonjenju objekata, kao i proširenju oblasti socijalnog davanja.

„Reč je o pomoći detetu palog borca u ratovima od 1991-1999. godine. Radi se o jednokratnoj pomoći licu koje je upisalo Visoku školu strukovnih studija u Čačku“, zaključio je Todorović.

https://infosvetionik.rs/2018/08/20/vecina-javnih-preduzeca-poslovala-pozitivno/

Uspon
Back to top button