Вести

Sve službe spremne za zimsku sezonu

Sve službe koje rade u zimskim uslovima spremne su za rad u predstojećoj zimskoj sezoni i građani nemaju razloga za zabrinutost, poručio je gradonačelnik Zoran Radojičić posle četvrte  sednice Štaba za vanredne situacije.

Dodaje da su tehnička opremljenost i i neophodne zalihe za zimu na visokom nivou i da će se pravovremeno reagovati u svakoj situaciji.

Radojičić ističe da se na sednici razgovaralo i o tome kako dodatno unaprediti rad među službama kako bi bile još efikasnije u zimskim uslovima.

– Bez obzira na toplo vreme, građanima Beograda mogu da poručim da se prestonica uveliko priprema za zimske uslove. Pitao sam članove štaba da li ima nekih poteškoća da krenemo u rešavanje. Svi su potvrdili da nema problema i pokazali su spremnost da adekvatno reaguju u datim situacijama. U toku sednice smo analizirali da li imamo potreban broj ljudi i tehničke kapacitete stručnih službi. Složili smo se da smo spremni za ovu zimsku sezonu – zaključio je Radojičić.

U skladu sa zaključcima Štaba za vanredne situacije, i ove godine se blagovremeno krenulo u pripremu resursa za zimsku sezonu, dodao je v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

On je precizirao da je u zalihama obezbeđena 21.000 tona soli za potrebe rada Zimske službe, odnosno za „Beograd-put”, „Gradsku čistoću”, „Zelenilo – Beograd”, „Parking servis” i „Beogradski vodovod i kanalizaciju”. Takođe je, prema njegovim rečima, počela podela soli za domaćinstva, a gradske opštine su trebovale za te potrebe oko 700 tona soli u džakovima.

Sednici su prisustvovali načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević, zamenik komandanta i član Gradskog veća Slobodan Šolević, kao i član štaba i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović. Takođe su kao članovi štaba bili prisustni gradski sekretari, direktori gradskih preduzeća, predsednici gradskih opština, kao i njihovi predstavnici.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/11/03/sve-sluzbe-spremne-za-zimsku-sezonu/

Uspon
Back to top button