Вести

Tелеграм саучешћа породици и поштоваоцима Синише Михајловића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици и поштоваоцима Синише Михајловића, легендарног српског фудбалера, у коме се каже:

„Изузетно ме је погодила вест о смрти Синише Михајловића, легенде нашег и европског фудбала и патриоте који је свом снагом волео Србију.
Начин на који је схватао и играо фудбал, у који је уткао цео живот као играч и тренер, остаће упамћен по његовом јединственом таленту и темпераменту. Михин печат у спорту обојен је страшћу коју је остављао на терену, као и искреном емоцијом коју никада није скривао ни када је побеђивао, ни када је губио. Игра и борбеност којима је винуо „Звезду“ до светског врха, чиме је обележио део најсветлије историје овог тима и српског фудбала, одавно су ушли у анале фудбалског спорта.
Мало је речи којима би могле да се опишу његове мајсторске бравуре на терену, а памтимо их сви, као и вансеријске голове којима је изазивао одушевљење и које је увек посвећивао свом тиму, породици и држави, поносно и искрено, као што је и играо. Тако се носио и са страшном болешћу – борбено и уздигнуте главе, са несаломивим духом, какав је имао и на терену.
Био је врхунски спортиста којег су поштовали и саиграчи и противници, а Михин стил игре остаће трајна инспирација и узор генерацијама младих фудбалера. Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима и поштоваоцима Синише Михајловића. Нека почива у миру“, наводи се у телеграму председника Вучића.
Uspon
Back to top button