Вести

Investitori iz SAD zainteresovani za ulaganje u energetske kapacitete

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji Kristoferom Hilom o bilateralnim odnosima i produbljivanju saradnje dveju zemalja u oblasti energetike.

Đedović je rekla da je, u trenucima kada se ceo svet suočava sa energetskom krizom, Srbija opredeljena za to da pokrene veliki ciklus investicija u energetsku infrastrukturu, kako bi obezbedila energetsku nezavisnost u izazovnim godinama koje su pred nama.

Prema njenim rečima, naša zemlja je veoma angažovana na diversifikaciji izvora snabdevanja gasom, ali i naftom.

Ministarka je podsetila na to da je u toku rad na strateškim dokumentima kojima će biti definisani koraci smanjenja negativnih uticaja energetskog sektora na životnu sredinu.

Posvećeni smo unapređenju saradnje sa SAD  u energetskom sektoru i potrebna su nam iskustva američkih kompanija, koje su već pokazale interesovanje da učestvuju u važnim projektima u oblasti obnovljivih izvora energije, naglasila je Đedović.

Hil je izrazio uverenje da saradnja između dve države u oblasti energetike može biti značajno unapređena.

Američki investitori su zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije, istakao je Hil.

Uspon
Back to top button