Вести

Telekom Srbija: Neistinite tvrdnje da je Telekom kupio TV Kopernikus

Povodom navoda u pojedinim medijima, „Telekom Srbija“ je saopštio da nisu kupili Kopernikus, već akvizirali tog kablovskog operatora. Saopštenje „Telekoma“ je usledilo, kako navode, povodom neistinitih informacija koje već par dana u javnost iznose pojedini mediji i konkurentske kuće. Njima se, tvrde, želi naneti poslovna šteta najvećoj telekomunikacionoj kompaniji u zemlji.

Potpuno su neistinite tvrdnje da je Telekom Srbija kupio televiziju Kopernikus, bilo koju drugu televizijsku kuću ili da ima nameru da kupuje bilo kada neku televizijsku mrežu, stoji u saopštenju Telekoma.

Telekom Srbija je u skladu sa svojim strateškim opredeljenjima da se pozicionira kao lider u oblasti telekomunikacija u regionu, akvizirao kablovskog operatora Kopernikus Technology i time nije prekršio nijednu tačku zakona. Jačanjem pozicija kompanije Telekom Srbija biće obezbeđena konkurentnost na tržištu distribucije televizije, građanima povoljnija i kvalitetnija usluga i mogućnost izbora provajdera televizijskih usluga, koja je bila ugrožena dominantnom pozicijom, takoreći monopolom jednog kablovskog operatora u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/11/07/telekom-srbija-neistinite-tvrdnje-da-je-telekom-kupio-tv-kopernikus/

Uspon
Back to top button