Вести

Terme dobijaju video nadzor

Zbog smeća i raznog otpada koje je još jednom pronađeno na Rimskim termama, grad će postaviti video nadzor kako bi se objekat zaštitio ali i otkrili nesavesni stanari koji bacaju smeće kroz prozor. To je najavila pomoćnica gradonačelnika za zaštitu životne sredine Mirjana Đoković.

telegraf

telegraf

-Terme moraju da budu čiste ako želimo turiste na toj lokaciji. Nee samo da apelujem na građane i stanovnike u Lučnoj zgradi već i sigurno tvrdim da ćemo raditi na video nadzoru. Pokrićemo tu lokaciju video nadzorom da vidimo ko su nesavesni građani, jer ne možemo sve građane staviti u isti koš, i to svi ne zaslužuju. Neko manje neko više ima savest prema mestu gde živi, a neko naprotiv spreman je da baci otpad preko terase i da stavi otpad tamo gde ne treba. Sigurno ćemo do kraja godine obezebditi video nadzor za tu lokaciju, rekla je pomoćnica Đoković.

Podsetimo, radnici Narodnog muzeja u Čačku su na svim ulaznim vratima Lučne zgrade izlepili molbu stanarima da više ne bacaju smeće na Spomenik kulture Rimske terme.

Postavljen video-bim

Na nedavno završenom Rimskom trgu, postavljen je i video-bim na kome će se nalaziti podaci o Rimskim termama, ali i o svim turističkim lokacijama na teritoriji grada. On će biti u punoj funkciji narednih dana.

https://infosvetionik.rs/2018/09/01/terme-dobijaju-video-nadzor/

Uspon
Back to top button