Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

TOO Lajkovac uspešno nastupila na Sajmu turizma

Turistička organizacija opštine Lajkovac, na ovogodišnjem Sajmu turizma koji je trajao od 23. do 26. februara imala je zapažen nastup. Ukusno dizajniran štand još od prvog dana imao je izutetnu posećenost, može se reći i rekordnu od kada TOOL učestvuje na ovoj manifestaciji turizma koja je okupila 1200 izlagača iz celog sveta.

Glumac Mikica Petronijević u ulozi Mila sa Lajkovačke pruge u kostimu otpravnika vozova po scenariju direktora TO Milutina Rankovića, animirao je prolaznike koji su po pravilu želeli da se fotografišu pred lajkovačkim štandom. Ovaj štand posetilo je rukovodstvo Lajkovačke opštine sa predsednikom Andrijom Živkovićem na čelu, ali i ministar Trgovine turizma i telekomunikacije u vladi RS Rasim Ljajić. On se kroz srdačan razgovor ukratko upoznao sa turističkim resursima opštine Lajkovac.

Štand su posetili i predstavnici Rumunske ambasade, ruskih medija, Saveza Srba Francuske, Turističke zajednice Hrvatske, predstavnici naše dijaspore sa Kariba, rukovodioci i turistički poslenici iz susednih opština, brojni glumci i likovni i estradni umetnici. Na štandu je dežuralo devet studenata Više turističke škole iz Beograda i tri saradnika TOO Lajkovac. Osim glumca Mikice Petronijevića publiku su privukli i zvuci frule i flaute lajkovčanki Biljane Paunović i Jelene Milićević kojima su se pridružili i drugi frulaši među kojima je bio i jedan od najboljih frulaša Srbije Miloš Tomić. U tim trenucima štand TOOL podsećao je na železničku stanicu u Lajkovcu iz vremena kada je u nju ulazio voz-popularni Ćira na svakih 10 minuta i kada su se sa žamorom putnika mešali zvuci instrumenata uličnih svirača i čuli brojni jezici i dijalekti.

Inače i ovom prilikom predstavljeni su svih turistički resursi opštine Lajkovac, manastiri crkve, vodenice, arheološko nalazište, budući muzej železnice. Sportsko-rekreativni objekti i prirodne lepote…

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!