Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Tri medalje na kadetskom prvenstvu države, Ružičić veteranski prvak Srbije

Rvači Mladosti osvojili su tri medalje i jedno peto mesto na Prvenstvu države za kadete u grčko – rimskom stilu održanom u Somboru. Ilija Lazarević (- 76kg) i Lazar Gavrilović (- 100kg) bili su treći u svojim kategorijama, dok je Strahinji Đermanoviću izmakla titula u finalnom meču kategorije do 85 kilograma. Mijat Lukić je izgubio u meču za treće mesto u kategoriji do 69 kilograma. U isto vreme održano je i veteransko prvenstvo države, a Predrag Ružičić – Maniks postao je prvak Srbije.

Ilija Lazarević je nakon dve pobede poražen u četvrtfinalnom meču, koji je bio finale pre finala, od Andrije Maletina, kadetskog reprezentativca Srbije koji živi i trenira u Švedskoj. Nakon toga, Lazarević je morao da pobedi još dvojicu takmičara kako bi osvojio bronzanu medalju, u čemu je i uspeo, a u borbi za treće mesto pobedio je neugodnog Nikolu Simovića iz Kragujevca tehničkim tušem.

Gavrilović Lazar je u polufinalu poražen od kasnijeg šampiona Gavrana iz Aleksandrova i osvojio je treće mesto, a iza sebe je ostavio Jokića iz Crvene zvezde i Rakonjca iz Partizana.

Najuspešniji valjevski kadet na ovom takmičenju bio je Strahinja Đermanović, koji je u neizvesnom finalu poražen od Tačija iz subotičkog Spartaka rezultatom 7:4. Do finala je Đermanović ostvario tri pobede, a najvažnija je bila ona u četvrtfinalu, kada je tuširao Aleksandra Simovića iz Kragujevca.

Mladost su predstavljala četiri kadeta, a malo je falilo da sva četvorica osvoje medalje, da Mijat Lukić nije imao izuzetno težak žreb u kategoriji do 69 kilograma. On je nakon dve efektne pobede u polufinalu zaustavljen od ovogodišnjeg pobednika Mijokovića, a kasnije je u borbi za bronzu poražen od Hasanovića iz beogradskog Železničara.

Da se rvači Mladosti u Valjevo ne vrate bez najsjajnijeg odličja pobrinuo se Predrag Ružičić – Maniks. On je osvojio zlato u konkurenciji veterana u kategoriji do 69 kilograma, pobedivši u finalu Slobodana Sretenovića iz Mladenovca, čime je obezbedio pozivnicu za svetsko prvenstvo veterana, koje se u septembru održava u Finskoj.

Valjevski rvači do kraja juna nastupaće na državnim prvenstvima u svim uzrastima u oba olimpijska stila, grčko-rimskom i slobodnom. Po rečima članova stručnog štaba, cilj je nadmašiti rezultat od prethodne sezone, kada je osvojeno 19 državnih medalja.

Kadeti (čuče) i stručni štab valjevske Mladosti
Kadeti (čuče) i stručni štab valjevske Mladosti

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!