ВестиСпорт

Три медаље на кадетском првенству државе, Ружичић ветерански првак Србије

Рвачи Младости освојили су три медаље и једно пето место на Првенству државе за кадете у грчко – римском стилу одржаном у Сомбору. Илија Лазаревић (- 76кг) и Лазар Гавриловић (- 100кг) били су трећи у својим категоријама, док је Страхињи Ђермановићу измакла титула у финалном мечу категорије до 85 килограма. Мијат Лукић је изгубио у мечу за треће место у категорији до 69 килограма. У исто време одржано је и ветеранско првенство државе, а Предраг Ружичић – Маникс постао је првак Србије.

Илија Лазаревић је након две победе поражен у четвртфиналном мечу, који је био финале пре финала, од Андрије Малетина, кадетског репрезентативца Србије који живи и тренира у Шведској. Након тога, Лазаревић је морао да победи још двојицу такмичара како би освојио бронзану медаљу, у чему је и успео, а у борби за треће место победио је неугодног Николу Симовића из Крагујевца техничким тушем.

Гавриловић Лазар је у полуфиналу поражен од каснијег шампиона Гаврана из Александрова и освојио је треће место, а иза себе је оставио Јокића из Црвене звезде и Ракоњца из Партизана.

Најуспешнији ваљевски кадет на овом такмичењу био је Страхиња Ђермановић, који је у неизвесном финалу поражен од Тачија из суботичког Спартака резултатом 7:4. До финала је Ђермановић остварио три победе, а најважнија је била она у четвртфиналу, када је туширао Александра Симовића из Крагујевца.

Младост су представљала четири кадета, а мало је фалило да сва четворица освоје медаље, да Мијат Лукић није имао изузетно тежак жреб у категорији до 69 килограма. Он је након две ефектне победе у полуфиналу заустављен од овогодишњег победника Мијоковића, а касније је у борби за бронзу поражен од Хасановића из београдског Железничара.

Да се рвачи Младости у Ваљево не врате без најсјајнијег одличја побринуо се Предраг Ружичић – Маникс. Он је освојио злато у конкуренцији ветерана у категорији до 69 килограма, победивши у финалу Слободана Сретеновића из Младеновца, чиме је обезбедио позивницу за светско првенство ветерана, које се у септембру одржава у Финској.

Ваљевски рвачи до краја јуна наступаће на државним првенствима у свим узрастима у оба олимпијска стила, грчко-римском и слободном. По речима чланова стручног штаба, циљ је надмашити резултат од претходне сезоне, када је освојено 19 државних медаља.

Кадети (чуче) и стручни штаб ваљевске Младости
Кадети (чуче) и стручни штаб ваљевске Младости

 

Uspon
Back to top button