Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Nastavljaju se radovi na toplifikaciji Valjeva

Projekat toplifikacije Valjeva biće nastavljen u maju i junu, radovima na postavljanju cevi u delovima Karađorđeve, Sinđelićeve i Pantićeve ulice. Ovim radovima će se okončati izgradnja glavnih magistralnih vodova vrelovoda, u okviru projekta KFV 4.

Ukupna vrednost svih dosadašnjih radova, ali i radova koji predstoje ovog leta, kao i postavljanje 54 podstanice, biće do 2,5 miliona evra. Od 54 planirane podstanice, deo je već nabavljen i postavljen, a ostale će biti nabavljene u sklopu ovih radova.

Tokom trajanja radova u glavnim valjevskim ulicama, biće omogućeno da se saobraćaj odvija jednom trakom. Potpuni prekidi saobraćaja će biti samo kada bude bilo neophodno i neće trajati duže par sati. Na taj način će se sprečiti velike saobraćajne gužve i nastojati da ovi važni radovi što manje remete život građana.

Radovi u sektoru S1 od raskrsnice Dušanove i Karađorđeve ulice do raskrsnice Karađorđeve i Radničke ulice počeće 16. maja, a predviđeno je da traju 15 dana.

Od ugla Pantićeve i Ulice Vojvode Mišića do Tehničke škole (raskrsnica Pantićeve i Ulice Koste Abraševića) radovi u sektoru S2, počeće 1. juna i trajaće mesec dana.

Radovi u sektoru S5 -Sinđelićevoj ulici od ugla sa Ulicom Ljube Kovačevića do Naselja „27. novembar“ biće nastavljeni 23. maja i trajaće dva meseca.

Radovi će se izvoditi jednom kolovoznom trakom, dok će druga biti slobodna za prolazak vozila. Prekidi saobraćaja će biti kratki i to samo kada bude neophodno, dogovoreno je sa izvođačima radova, beogradskom firmom „Štrabak“ i podizvođačem valjevskim „Autotransportom“. Mašinske radove izvodiće firme „Goal“ iz Zrenjanina i „Termoservis“ iz Beograda.

Krajnji rok za završetak radova i vraćanja ulica u prvobitno stanje je 1. septembar, ali se očekuje da radovi budu završeni i pre ovog roka. Stručnjaci iz JKP „Toplana Valjevo“ će nadzirati radove i obratiće naročitu pažnju da radovi što manje ometaju funkcionisanje saobraćaja u delovima grada, gde će se postavljati cevovod.

U sklopu ovih radova biće otklonjeni i nedostaci koji su ostali od radova vršenih prošle godine, a to se odnosi, prvenstveno, na zelene površine i elemente infrastrukture.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!