ВестиИнформацијеПривредаРегион

У 2016. години рођено је у Ваљеву 88 беба више него у 2015.

Prva beba rođena u 2017. godini u porodilištu Regionalne opšte bolnice Valjevo, David težak 4,1 kilogram, čiji roditelji imaju prebivalište na teritiriji grada Valjeva, dobiće 20.000 dinara i higijenski poklon paket u vrednosti od 7000 dinara koji će gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović sa svojim saradnicima uručiti bebi i mami Jeleni Sekulić kada izađu iz bolnice. U novogodišnjoj noći, od ponoći do osam časova ujutro u Valjevu su rođene tri bebe, dve devojčice i jedan dečak.

Tokom prazničnih dana, gradonačelnik Gvozdenović zajedno sa načelnikom Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandom Vujićem Subotićem, posetio je bolnicu i Službu za ginekologiju i akušerstvo gde je razgovarao sa specijalistom ginekologije i akušerstva  dr Draganom Simovićem  i dežurnim medicinskim osobljem o uslovima rada, izvedenim brojem porođaja i carskih rezova.

„Možemo se pohvaliti činjenicom da je u Regionalnoj opštoj bolnici Valjevo u  2016. godini rođeno ukupno 1340 beba, što je čak 88 više nego u 2015.Imali smo 15 blizanačkih trudnoća protekle godine. Tako dobar rezultat nismo skoro imali, a to su pokazatelji koji govore u prilog činjenici da naši sugrađani imaju nešto bolji ekonomski status nego u prethodnom periodu, jer se odlučuju da prošire porodicu“, ocenio je ovom prilikom dr Simović.

Gradonačelnik Gvozdenović je ovom prilikom izrazio nadu da će tokom 2017. godine broj rođenih beba u valjevskom porodilištu premašiti cifru od 1500. Gradonačelnik je najavio da će prvorođena beba u Novoj godini koja se čeka po Julijanskom kalendaru 14. januara, a čiji roditelji imaju prebivalište na teritoriji grada Valjeva, takođe dobiti poklon od Grada-20.000 dinara i poklon paket u vrednosti od 7000 dinara.

izvor:valjevo.rs

Uspon
Back to top button