Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

U Divcima otvorena savremena ambulanta

30Uz ambulantu, uskoro će biti izgrađen i stan za lekara. – Ministar dr Zlatibor Lončar podržava inicijativu mesnih zajednica Popučke i Divci da ambulanta dobije ime prof. dr Radivoja Grbića. – Skener u bolnici će uskoro proraditi.

U Divcima je danas otvorena novoizgrađena savremena ambulanta Doma zdravlja iz Valjeva. Svečanosti tim povodom prisustvovali su premijer Srbije Aleksandar Vučić, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, Srđan Verbić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, predstavnici Grada Valjeva, kao i veliki broj meštana Divaca i okolnih sela.

Ministar Lončar obavestio je premijera Vučića da izgradnja ambulante, koja je do sada radila u dotrajaloj zgradi sklonoj padu, ima veliki značaj za ovaj kraj jer će ubuduće pružati usluge građanima sa prostora od Slovca do Popučaka, a procenjuje se da se broj korisnika kreće oko 3000. Pod krovom ambulante smešteni su lekarska soba, previjalište i apoteka, kao i čekaonica.

Foto: S. Bošković
Foto: S. Bošković

Premijer Vučić je podržao i predlog da se nedaleko od ambulante izgradi komforna kuća za lekara, tako da će meštani imati mogućnost da potrebnu pomoć dobiju u svako doba dana i noći, a u ambulanti će stalno raditi i ostalo medicinsko osoblje. Takođe, premijer Vučić je pohvalio inicijativu da ambulanta u Divcima, od sada umesto tri dana nedeljno, radi svakodnevno i izrazio očekivanje da će se prostorije ambulante održavati kvalitetno i na zavidnom higijenskom nivou.

Jedino je izvođačima radova zamereno da neke poslove nisu uradili kako je predviđeno, pa će pre tehničkog prijema zgrade, morati da otklone uočene nedostatke, posebno one koji su uočeni na podovima, jer su nekvalitetno postavljeni.

Specijalno za VA1.info, dr Lončar je izjavio da podržava inicijativu mesnih zajednica Divci i Popučke da ambulanta nosi ime prof. dr Radivoja Grbića, svojevremeno dekana Medicinskog fakulteta u Beogradu u tri mandata.

prof. dr Radivoj Grbić
prof. dr Radivoj Grbić

– Profesor Grbić je zaslužio takvo priznanje, jer je bio častan čovek i vrhunski lekar, a uz to je i iz ovog kraja, rođen je u Popučkama. Očekujem da će tu inicijativu podržati nadležni organ Doma zdravlja u Valjevu, u čijem se sastavu nalazi ambulanta, i da će ambulanta poneti ime ovog časnog čoveka i velikog stručnjaka.

Investitor ambulante u Divcima bila je Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište i puteve Valjeva, a njenu izgradnju finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Iz sredstava Fonda solidarnosti Evropske unije investirano je za izgradnju i opremu oko 10 miliona dinara. Očekuje se da će biti odobrena naknadna sredstva za izgradnju stana za smeštaj lekara.

Foto: S. Bošković
Foto: S. Bošković

Na pitanje novinara kada će skener u valjevskoj bolnici koji je sada u kvaru proraditi, ministar Lončar odgovorio je da su već odobrena sredstva za njegovu popravku u iznosu od 12 miliona dinara i da će skener uskoro proraditi, a zatim će se nabaviti novi za koji je potrebno izdvojiti znatna sredstva. U znak sećanja na ovaj događaj predstavnici fudbalskog kluba “Divci” uručili su premijeru dres kluba sa brojem 1, uz želju predstavnika kluba da Vučić i dalje ostane premijer. Ambulantu je presecanje vrpce odvorio dr Mihailo Jokić, predsednik Skupštine Grada Valjeva i kandidat SNS za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije.

Uspon

2 Komrntara

  1. Ovo je znak da od ove znacajne posete za nas grad krecu bolji dani! Premijer je uneo svoj pobednicki duh u ovaj grad i to ce se svakako videti na predstojecim izborima!

  2. Poseta Premijera je od izuzetnog znacaja za Kolubarski okrug , kao i za sprovodjene svih projekata ukljucijuci obnove skola ,bolnica i ambulanti. Kada on dodje to nam je garancija za uspeh.

Back to top button
Click to listen highlighted text!