ВестиПолитика

У Дивцима отворена савремена амбуланта

30Уз амбуланту, ускоро ће бити изграђен и стан за лекара. – Министар др Златибор Лончар подржава иницијативу месних заједница Попучке и Дивци да амбуланта добије име проф. др Радивоја Грбића. – Скенер у болници ће ускоро прорадити.

У Дивцима је данас отворена новоизграђена савремена амбуланта Дома здравља из Ваљева. Свечаности тим поводом присуствовали су премијер Србије Александар Вучић, Златибор Лончар, министар здравља, Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, Вања Удовичић, министар омладине и спорта, представници Града Ваљева, као и велики број мештана Диваца и околних села.

Министар Лончар обавестио је премијера Вучића да изградња амбуланте, која је до сада радила у дотрајалој згради склоној паду, има велики значај за овај крај јер ће убудуће пружати услуге грађанима са простора од Словца до Попучака, а процењује се да се број корисника креће око 3000. Под кровом амбуланте смештени су лекарска соба, превијалиште и апотека, као и чекаоница.

Фото: С. Бошковић
Фото: С. Бошковић

Премијер Вучић је подржао и предлог да се недалеко од амбуланте изгради комфорна кућа за лекара, тако да ће мештани имати могућност да потребну помоћ добију у свако доба дана и ноћи, а у амбуланти ће стално радити и остало медицинско особље. Такође, премијер Вучић је похвалио иницијативу да амбуланта у Дивцима, од сада уместо три дана недељно, ради свакодневно и изразио очекивање да ће се просторије амбуланте одржавати квалитетно и на завидном хигијенском нивоу.

Једино је извођачима радова замерено да неке послове нису урадили како је предвиђено, па ће пре техничког пријема зграде, морати да отклоне уочене недостатке, посебно оне који су уочени на подовима, јер су неквалитетно постављени.

Специјално за VA1.info, др Лончар је изјавио да подржава иницијативу месних заједница Дивци и Попучке да амбуланта носи име проф. др Радивоја Грбића, својевремено декана Медицинског факултета у Београду у три мандата.

проф. др Радивој Грбић
проф. др Радивој Грбић

– Професор Грбић је заслужио такво признање, јер је био частан човек и врхунски лекар, а уз то је и из овог краја, рођен је у Попучкама. Очекујем да ће ту иницијативу подржати надлежни орган Дома здравља у Ваљеву, у чијем се саставу налази амбуланта, и да ће амбуланта понети име овог часног човека и великог стручњака.

Инвеститор амбуланте у Дивцима била је Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште и путеве Ваљева, а њену изградњу финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије. Из средстава Фонда солидарности Европске уније инвестирано је за изградњу и опрему око 10 милиона динара. Очекује се да ће бити одобрена накнадна средства за изградњу стана за смештај лекара.

Фото: С. Бошковић
Фото: С. Бошковић

На питање новинара када ће скенер у ваљевској болници који је сада у квару прорадити, министар Лончар одговорио је да су већ одобрена средства за његову поправку у износу од 12 милиона динара и да ће скенер ускоро прорадити, а затим ће се набавити нови за који је потребно издвојити знатна средства. У знак сећања на овај догађај представници фудбалског клуба „Дивци“ уручили су премијеру дрес клуба са бројем 1, уз жељу представника клуба да Вучић и даље остане премијер. Амбуланту је пресецање врпце одворио др Михаило Јокић, председник Скупштине Града Ваљева и кандидат СНС за народног посланика у Скупштини Републике Србије.

Uspon

2 Komrntara

  1. Ovo je znak da od ove znacajne posete za nas grad krecu bolji dani! Premijer je uneo svoj pobednicki duh u ovaj grad i to ce se svakako videti na predstojecim izborima!

  2. Poseta Premijera je od izuzetnog znacaja za Kolubarski okrug , kao i za sprovodjene svih projekata ukljucijuci obnove skola ,bolnica i ambulanti. Kada on dodje to nam je garancija za uspeh.

Back to top button