Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

U godini preduzetništva – dragocena knjiga o preduzetništvu

Ova godina proglašena je u Srbiji za godinu preduzetništva, a preduzetnike će sigurno obradovati vest da se pojavila i jedna dragocena knjiga o preduzetništvu – “Individualni preduzetnik”, a koja se odnosi na pravni okvir poslovanja. Autor knjige je prof. dr Velisav Marković, profesor na Poslovnom fakultetu u Valjevu, Univerziteta Singidunum iz Beograda.

Profesor Marković je u ovoj knjizi na sistematičan i veoma razumljiv način prikazao gotovo sve od značaja za individualne preduzetnike, počev od objašnjenja šta se podrazumeva pod preduzetnikom do delatnosti, imovine i odgovornosti za obaveze, registracije i osnivanja, primene radnopravnih propisa na individualnog preduzetnika, računovodstvenih propisa, platnog prometa, primene propisa u zaštiti potrošača, spoljnotrgovinskom i deviznom poslovanju i preduzetniku u sudskim i drgugim postupcima, uključujući i kaznenu odgovornost.

Ovo je prva knjiga te vrste u Srbiji, i dobro će doći početnicima u biznisu, ali i za svih 200 000 ostalih preduzetnika koliko ih ima u Srbiji. Značajno je da su kod pisanja  knjige korišćeni najnoviji propisi što će znatno olakšati poslovanje individualnih preduzetnika.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!