ВестиИнформације

У години предузетништва – драгоцена књига о предузетништву

Ова година проглашена је у Србији за годину предузетништва, а предузетнике ће сигурно обрадовати вест да се појавила и једна драгоцена књига о предузетништву – „Индивидуални предузетник“, а која се односи на правни оквир пословања. Аутор књиге је проф. др Велисав Марковић, професор на Пословном факултету у Ваљеву, Универзитета Сингидунум из Београда.

Професор Марковић је у овој књизи на систематичан и веома разумљив начин приказао готово све од значаја за индивидуалне предузетнике, почев од објашњења шта се подразумева под предузетником до делатности, имовине и одговорности за обавезе, регистрације и оснивања, примене радноправних прописа на индивидуалног предузетника, рачуноводствених прописа, платног промета, примене прописа у заштити потрошача, спољнотрговинском и девизном пословању и предузетнику у судским и дргугим поступцима, укључујући и казнену одговорност.

Ово је прва књига те врсте у Србији, и добро ће доћи почетницима у бизнису, али и за свих 200 000 осталих предузетника колико их има у Србији. Значајно је да су код писања  књиге коришћени најновији прописи што ће знатно олакшати пословање индивидуалних предузетника.

Uspon
Back to top button