Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeRegion

U martu kreće gradnja brze saobraćajnice koja će spojiti Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki

U martu počinje izgradnja brze saobraćajnice koja će spojiti Valjevo sa auto-putem Miloš Veliki, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Ona je najavila i početak gradnje Fruškogorskog koridora, vrednog 600 mil EUR.
– Završićemo i dokumentaciju za novi auto-put Vožd Karađorđe, kao i dokumentaciju za prugu Niš-Preševo. Osim toga, krenuće i izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice, kao i rekonstrukcija barske pruge od Valjeva do granice sa Crnom Gorom – rekla je Mihajlović, navodi se na sajtu Ministastva.
Ministastarka je podsetila da se radovi već izvode na deonici Miloša Velikog od Čačka do Požege, kao i na Moravskom koridoru, te da će ove godine biti završena i dokumentacija za deonicu od Požege do Boljara.
– Sama dokumentacija za Požega-Boljare košta 50 mil EUR, kada se završi razgovaraćemo o načinima finansiranja, jer će ova deonica okvirno koštati 2 mlrd EUR. Takođe, u naredne tri godine rehabilitovaćemo 5.000 regionalnih i lokalnih puteva – izjavila je Mihajlovićeva.
izvor e kapija.com
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!