ВестиСпорт

У петак старује „Јуниорски кошаркашки турнир Ваљево 2016“

Јуниорски  кошаркашки турнир „Ваљево 2016“, биће одржан пети пут по реду од 18. до 20. марта. Осам екипа распоређених у две групе бориће се за трофеј најбољег на турниру, који је за ових пет година стекао респектабилан статус међу спортским стручњацима. Такође, млади кошаркаши гледаће да се наметну многобројним скаутима који ће присуствовати мечевима у Хали спортова у Ваљеву.

Тим поводом, на конференцији за штампу, председник Организационог одбора турнира Александар Вујић – Суботић, потпредседник Александар Блажић и Радомир Симић, секретар Спортског савеза Ваљева који је задужен за техничку организацију, говорили су о турниру и екипама кој еће наступити.

Групу А чиниће Мега Лекс, Кош (Сарајево), Олимпија (Љубљана) и Приевидза из истоименог словачког града.

У групи Б, поред домаћина Металца који ће наступити без појачања из Студента, као што је претходних година био случај, учествоваће још и Партизан (Београд), Игокеа (Александровац), Спортска Академија (Скопље).

Утакмице по групама су у петак, када је и свечано отварање, у суботу се настављају квалификациони мечеви, а у недељу су разигравања за пласман и финале. Организатори очекују да ће турнир бити на нивоу квалитета прошлогодишњег, а остаје жал због отказа неких екипа које би турнир учиниле још атрактивнијим, попут Црвене звезде, Панатинаикоса и других.

Средства за организацију турнира обезбеђена су од стране Града Ваљева и спонзора. Иако је првобитно било одређено да за турнир град издвоји 400.000 динара, град је за покривање основних трошкова организације турнира међу које спадају и смештај и храна за све учеснике, издвојио дупло више новца.

Uspon
Back to top button