Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

U petak staruje “Juniorski košarkaški turnir Valjevo 2016”

Juniorski  košarkaški turnir „Valjevo 2016“, biće održan peti put po redu od 18. do 20. marta. Osam ekipa raspoređenih u dve grupe boriće se za trofej najboljeg na turniru, koji je za ovih pet godina stekao respektabilan status među sportskim stručnjacima. Takođe, mladi košarkaši gledaće da se nametnu mnogobrojnim skautima koji će prisustvovati mečevima u Hali sportova u Valjevu.

Tim povodom, na konferenciji za štampu, predsednik Organizacionog odbora turnira Aleksandar Vujić – Subotić, potpredsednik Aleksandar Blažić i Radomir Simić, sekretar Sportskog saveza Valjeva koji je zadužen za tehničku organizaciju, govorili su o turniru i ekipama koj eće nastupiti.

Grupu A činiće Mega Leks, Koš (Sarajevo), Olimpija (Ljubljana) i Prievidza iz istoimenog slovačkog grada.

U grupi B, pored domaćina Metalca koji će nastupiti bez pojačanja iz Studenta, kao što je prethodnih godina bio slučaj, učestvovaće još i Partizan (Beograd), Igokea (Aleksandrovac), Sportska Akademija (Skoplje).

Utakmice po grupama su u petak, kada je i svečano otvaranje, u subotu se nastavljaju kvalifikacioni mečevi, a u nedelju su razigravanja za plasman i finale. Organizatori očekuju da će turnir biti na nivou kvaliteta prošlogodišnjeg, a ostaje žal zbog otkaza nekih ekipa koje bi turnir učinile još atraktivnijim, poput Crvene zvezde, Panatinaikosa i drugih.

Sredstva za organizaciju turnira obezbeđena su od strane Grada Valjeva i sponzora. Iako je prvobitno bilo određeno da za turnir grad izdvoji 400.000 dinara, grad je za pokrivanje osnovnih troškova organizacije turnira među koje spadaju i smeštaj i hrana za sve učesnike, izdvojio duplo više novca.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!