Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

U pripremi nove mere za zapošljavanje na lokalu

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević razgovarao je danas sa predstavnicima Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) i asocijacije Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Na sastanku je bilo reči o pripremi četvorogodišnjeg projekta koji će se baviti izgradnjom kapaciteta lokalnih samouprava u sprovođenju mera socijalne zaštite i zapošljavanja društveno osetljivih grupa.

Ivanišević je tom prilikom istakao da bi projekat bio dragocen za razvoj postojećih i uspostavljanje novih usluga socijalne zaštite u svim lokalnim samoupravama koje su ispod republičkog proseka razvijenosti.

On je podsetio na to da je za tu namenu prošle godine iz budžeta izdvojeno 400 miliona dinara na osnovu Uredbe o namenskim transferima.

Projektom bi se, kako je objasnio, pružila podrška lokalnim zajednicama za pokretanje strategija razvoja socijalne zaštite radi nastavka procesa deinstitucionalizacije i razvoja lokalnih servisa.

Takođe, kako je dodao, projekat bi bio od velike koristi i zbog planiranih mogućnosti za zapošljavanje ranjivih, marginalizovanih grupa na opštinskom nivou i doprinosa u sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Srbiji.

U narednom periodu biće definisane konkretne aktivnosti obuhvaćene projektom, koji finansira Vlada Švajcarske u saradnji sa resornim ministarstvom, Nacionalnom službom za zapošljavanje, UNOPS-om i SKGO, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

izvor:.srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!