Вести

Удовичић посетио Љиг, Белановицу и Ваљево

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je juče OŠ „Sava Kerković“ u Ljigu, gde je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja.

Udovičić je tom prilikom rekao da Ministarstvo omladine i sporta školski sport posmatra kao način vaspitanja i način života, a ne samo kao bazu za profesionalni sport, već i kao bazu za rekreativni sport i zdrav način života.

Akcijom koju smo pokrenuli za 200 škola u Srbiji, želimo da jačamo školsku sportsku infrastrukturu i sistem školskog sporta. Time hoćemo da pomognemo lokalnim samoupravama, za nas nema privilegovanih, odnosno velikih i malih opština. Kroz ovu akciju ćemo i ovoj školi obezbediti nophodnu opremu, naglasio je Udovičić.

On je nakon posete škole u Ljigu obišao i OŠ „Sestre Pavlović“ u Belanovici gde je govorio o projektu „Sport u škole“.

Ova škola u Belanovici je jedna od najboljih škola u programu „Sport u škole“. Ovim programom želimo da đaci imaju više časova fizičkog vaspitanja, da svako dete ima pravo na zdrav život i pravilan fizički razvoj, rekao je on.

Ministar omladine i sporta je obišao i sportske terene u Valjevu, kao i košarkaški teren „Zdravljak“ koji će ove godine biti obnovljen sredstvima iz IPA projekta i postati najmoderniji teren u kompleksu.

Za ovaj košarkaški teren izdvojeno je 4,5 miliona dinara i od tog novca biće obnovljena podloga, postavljena nova konstrukcija i izgrađene nove tribine.

Nakon rekonstrukcije pored tenisa i fudbala i košarka će dobiti svoje mesto i privući neke nove sportiste.

Foto: mos.gov.rs

Ministarstvo omladine i sporta, Savez za školski sport i lokalna samouprava, partneri su na projektu „Sport u škole“, a krajnji cilj projekta jeste pravilan razvoj dece.

Ovaj program se realizuje u 78 gradova širom Srbije, u 103 škole, a 6.200 dece apsolutno besplatno učestvuje u programu.

Angažovana su 102 profesora iz budžeta odobrenog od strane Ministarstva omladine i sporta.

Svi angažovani profesori su evidentirani u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, a time se smanjuje nezaposlenost, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

izvor:srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button