ВестиКултура

У склопу прославе Дана града Ваљева у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ изложба „Дечја уметност“,

У склопу прославе Дана града Ваљева у Интернационалном уметничком студију „Радован Трнавац Мића“ у уторак, 26. марта, у 18 часова, биће свечано отворена изложба „Дечја уметност“, коју Интернационални уметнички студио, у сарадњи са основним школама традиционално отвара сваке године за Дан града.

На овој  изложби биће представљени најбољи радови ученика од V до VIII разреда основних школа које се налазе на територији Града Ваљева, по избору њихових наставника и професора Ликовне културе. Ове године, за разлику од прошле, поред селектованих радова ђака свих 7 градских школа, у поставку су укључени и радови основаца из 9 сеоских школа (Бранковина, Ваљевска Каменица, Дивци, Драчић, Доње Лесковице, Попучке, Поћута, Причевић и Ставе).

Поставка броји 48 радова, при чему је из сваке школе изложено по 3 рада. Пред ученицима је била слободна тема, као и техника по избору, тако да ову изложбу одликују радови различитих предмета интересовања, идеја и запажања, веселих боја, каква је уосталом и дечја машта.

Изложбом „Дечја уметност“ Интернационални уметнички студио даје велику подршку нашим младим будућим уметницима да наставе да се исказују кроз свој ликовни рад и да у њему уживају, јер је то итекако важно у развоју целокупне личности сваког детета.

У склопу музичког дела програма свечаног отварања изложбе „Дечја уметност“ наступиће Гудачки ансамбл најмлађих „Ла кампанела“ и Гудачки оркестар Основне музичке школе „Живорад Грбић“.

Prikaži više
Back to top button
Close
Close