ВестиИнформацијеРегион

U Sloveniji nude pivo Balkan sa fontane

[hr style=“double“]izvor:beta.rs foto:beta.rs[hr style=“double“]

U slovenačkom mestu Žalec kao posebnu turističku atrakaciju otvorili su prošle godine opštinsku Fontanu piva, na kojoj posetioci mogu za osam evra šest puta da natoče različite vrste tog napitka, a od ove godine nude i pivo koje je proizvodjač nazvao Balkan.

Uprkos nešto hladnijem vremenu poslednjih dana, sezona piva u Žalcu opet je otvorena, a iz jedne od pet slavina sada se može natočiti i pivo „Balkan“, čime se, kako navode mediji, prilagodjavaju trendovima i željama nekih posetilaca, prenela je Hina.

Pivopije su u Žalcu do sada kupile više od 12.000 žetona za pristup pivskoj česmi i osnovnu degustaciju, a kriglu koju dobiju uz osnovnu ulaznicu zadržavaju za uspomenu besplatno.

Svetlo lager pivo tog imena, koje je proizvedeno od slovenačkog hmelja „po nemačkim i balkanskim recepturama“, napoji dušu i srce, a na poseban način povezuje sve balkanske narode, rekao je za list Večer neimenovni proizvodjač.

Time je zapravo aludirao na davni reklamni oglas „Radenska nas spaja“, s kojim je svoje mineralne vode na bivšem jugoslovenskom tržištu svojevremeno promovisala punionica iz Rogaške Slatine, Radenska „s tri srca“, koju je prošle godine kupila češka kompanija Kofola

https://youtu.be/oYyBH1RGn2w

Uspon
Back to top button