ВестиХроника

Ubio komšiju zbog sestre

[hr style=“double“]izvor:vesti-online foto:ilustracija[hr style=“double“]
Nikola Tadić (26) iz Uba nasmrt je pretukao sugrađanina Radovana Adamovića (44), a onda se sav krvav šetao varošicom, novi su detalji surovog ubistva koji je šokirao ovaj deo Šumadije. U jednom kafiću je popio piće, pričajući kako je prebio Rajka Konobara, a potom je sa zetom V. J. pošao u Crnu Goru da se sakrije. Međutim, nešto pre ponoći, na graničnom prelazu Gostun uhapšen je i sproveden u Policijsku upravu u Valjevo.

Kako saznaju mediji, ubistvu je prethodila svađa dvojice muškaraca, jer je Adamović već duže vreme pretio Tadićevoj sestri.

Očevidaca tragičnog događaja nema. Jedino je jedan od stanara u Ulici Ive Lole Ribara u Ubu čuo žučnu svađu dvojice muškaraca. Ipak, nije video šta se kasnije događalo u dvorištu jedne dijasporske porodice kod koje je pokojni Adamović godinama radio kao domar i baštovan, a pre toga i u njihovom kafiću, po čemu je i dobio nadimak Rajko Konobar. On je uređivao baštu porodice Miroslava L, dok su oni živeli u inostranstvu.

– Njegovo telo u lokvi krvi, u dvorištu je pronašla ćerka porodice S. L. (16), kod koje je toga dana kosio travu. Odmah je Adamović prebačen u Urgentni centar bolnice u Valjevu, iako nije davao znake života. Imao je smrtonosne, višestruke povrede glave, pa se pretpostavlja da ga je Tadić rukama i nogama tukao dok ga nije ubio – dodaju izvori iz istrage za medije.

Preteće poruke koje je Adamović slao Tadićevoj sestri, bile su, sumnja se, okidač za žestoku svađu, a potom i batine do smrti. Navodno, Adamović je Tadićevu sestru krivio da je uticala da njegova devojka, koja je istovremeno njena najbolja prijateljica, raskine s njim. Zbog tih pretnji, Tadić i Adamović već su se jednom verbalno sukobili.

– Pre oko mesec dana, Nikola je iz Crne Gore, gde radi, došao u Ub i tada mu se sestra požalila da je Radovan uznemirava pretnjama. Tadić je u međuvremenu doznao gde Adamović radi, pa je došao u dvorište porodice, gde ga je brutalno pretukao i oblivenog krvlju ostavio da leži – objašnjavaju izvori iz istrage.

Vrisnula i pozvala policiju

S. L. (16) je, navode iz istrage po ulasku u dvorište zatekla jeziv prizor.
– Devojčica se vratila kući i zatekla mrtvog komšiju nasred travnjaka. Bio je obliven krvlju, dok je nedaleko od njega ležao mobilni telefon. Vrisnula je čim je videla krv i otrčala je kod komšija po pomoć i da pozove policiju. Ubrzo su stigle policija i Hitna pomoć, ali nesrećnom čoveku nije bilo pomoći – kaže izvor blizak istrazi.

Uspon
Back to top button