Вести

Ubistvom advokata bavi se Tužilaštvo za organizovani kriminal

Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Obradovića u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, što pokazuje da postoji osnovana sumnja da je ubistvo počinila organizovana kriminalna grupa.

Ona je naglasila da su ministarstva pravde i unutrašnjih poslova izašli u susret zahtevima advokata i da je predloženo formiranje radne grupe koja će se baviti njihovim položajem kroz izmene odgovarajućih zakona, pre svega Krivičnog zakona.

„Radna grupa treba da prati sve slučajeve koji se tiču napada na advokata. To nije mali broj predmeta. Sustina je da se u tim predmetima postupa sa dužnom pažnjom, da se rešavaju hitno“, rekla je ona za TV Pink.

U samoj radnoj grupi osim predstavnika advokature biće i predstavnici Ministarstva pravde, republičkog javnog tužioca, predstavnici sudstva…

Podseća da je zbog ubistva advokata sastanak imao i Biro za koordinisanje službi bezbednosti, što ukazuje da se radi ne samo na razotkrivanju počinioca već i na borbi države protiv organizovanog kriminala.

„Predmet je u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, što pokazuje da postoji osnovana sumnja da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je izvrsila ubistvo“, naglasiola je ministarka.

Zbog ubistva advokata njegove kolege su na nedelju dana obustavile rad, a ministarka se nada da će naredne nedelje advokati nastaviti sa redovnim radom.

„Obustava je bila ograničena u onim situacijama gde su stranke mogle da trpe neku posledicu zbog propuštanja roka , ali su reagovali i u pritvorskim predmetima“, zaključila je ona.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/08/03/ubistvom-advokata-bavi-se-tuzilastvo-za-organizovani-kriminal/

Uspon
Back to top button