Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Koalicija SNS i SPS u Valjevu?

Nova gradska vlast u Valjevu bi najverovatnije mogla da bude konstituisana po ugledu na Ub, gde koaliciju čine pobednički SNS i manjinski partner SPS. Ako bi se taj ubski pelcer preneo na Valjevo, onda bi i u Valjevu gradsku vlast činili SNS i SPS. Tako bi imali 44 od 51 odbornika u gradskom parlamentu, što je dovoljno za uspešno funkcionisanje gradske vlasti. Na čelu grada bi po tome bio dr Slobodan Gvozdenović (SNS), a mesto zamenika bi verovatno pripalo Draganu Jeremiću (SPS), dok se za mesto predsednika Skupštine pominje Milorad – Mića Ilić, svojevremeno predsednik SO Valjevo u dva mandata.

Iako se ove kombinacije temelje samo na pretpostavkama i za sada nema zvaničnog reagovanja, može se očekivati da će to uskoro biti i obelodanjeno, ne čekajući da li će to odobriti i “nadležni” iz obe partije u Beogradu.

Kako nezvanično saznaje VA1.info, obe partije su zainteresovane da se u Valjevo posle duže vremena vrati politička stabilnost, da se u naredne četiri godine napravi pomak u razvoju grada imajući u vidu da je u proteklom periodu zbog nepostojanja političke stabilnosti grad izgubio korak u razvoju.

Ovakva koalicija bi se mogla podvesti i pod političku odgovornost za sudbinu Valjeva i njegovih građana koji, bar tako se veruje, neće biti iznevereni što su na izborima 24. aprila glasali za liste naprednjaka ili socijalista. Sigurno je da je ovo dobar put za stabilnost, jer je smešno takmičiti se ko ima glas više ili glas manje da bi mogao da odlučuje u parlamentu. Naravno, sve pod uslovom da ne bude izneveren koalicioni dogovor, kao što se to događalo u proteklim godinama.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!