ВестиПолитика

Коалиција СНС и СПС у Ваљеву?

Нова градска власт у Ваљеву би највероватније могла да буде конституисана по угледу на Уб, где коалицију чине победнички СНС и мањински партнер СПС. Ако би се тај убски пелцер пренео на Ваљево, онда би и у Ваљеву градску власт чинили СНС и СПС. Тако би имали 44 од 51 одборника у градском парламенту, што је довољно за успешно функционисање градске власти. На челу града би по томе био др Слободан Гвозденовић (СНС), а место заменика би вероватно припало Драгану Јеремићу (СПС), док се за место председника Скупштине помиње Милорад – Мића Илић, својевремено председник СО Ваљево у два мандата.

Иако се ове комбинације темеље само на претпоставкама и за сада нема званичног реаговања, може се очекивати да ће то ускоро бити и обелодањено, не чекајући да ли ће то одобрити и “надлежни” из обе партије у Београду.

Како незванично сазнаје VA1.info, обе партије су заинтересоване да се у Ваљево после дуже времена врати политичка стабилност, да се у наредне четири године направи помак у развоју града имајући у виду да је у протеклом периоду због непостојања политичке стабилности град изгубио корак у развоју.

Оваква коалиција би се могла подвести и под политичку одговорност за судбину Ваљева и његових грађана који, бар тако се верује, неће бити изневерени што су на изборима 24. априла гласали за листе напредњака или социјалиста. Сигурно је да је ово добар пут за стабилност, јер је смешно такмичити се ко има глас више или глас мање да би могао да одлучује у парламенту. Наравно, све под условом да не буде изневерен коалициони договор, као што се то догађало у протеклим годинама.

Uspon
Back to top button