Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Ulica Veselina Milikića uskoro dobija novi izgled

Očekuje se da će do početka septembra biti rekonstruisana ulice Veselina Milikića, jedna je od opterećenijih saobraćajnica u gradu.

Za njenu rekonstrukciju, ali i adaptaciju grad Čačak i Ministarstvo privrede, opredelili su sredstva u visini od 33.000.000 dinara.

Prilikom rekonstrukcije ove ulice biće posečena stara stabla i zasađena nova.

„Posečene će biti lipe sa desne strane ulice, a sa leve je to već urađeno i zasađena su nova. Građani bi trebalo da imaju razumevanja za seču lipa, jer se ne može sprovesti rekonstrukcija same saobraćajnice“, rekla je pomoćnik gradonačelnika zadužena za oblast ekologije Mirjana Đoković.

Direktor Javnog preduzeća Gradac Dragan Vukajlović, izjavio je da će biti rekonstrusani kolovoz, ivičnjaci, trotoar, prostor za sadnju zelenila, slivničke rešetke, dodajući da će biti izrađena horizontalna i vertikalna signalizacija.

„Dužina ulice koja će biti rekonstruisana iznosi 440,30 metara, dok je širina same kolovozne konstrukcije 6,70 metara. Parking prostor biće širine pet metara, a trotoar 1,70 metara“, istakao je Vukajlović.

Rekonstrukcija i adaptacija ove ulice planirana još od 2015. godine, kaže direktor Javno komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo, Dragan Nikolić, dodajući da su prošle godine sa leve strane ulice bila uklonjena stabla i zasađena 22 nova.

„Posebno su bila problematična stabla sa leve strane i često su se u medijima pojavljivale informacije o polomljenim granama, koje su mogle da ugroze život i imovinu građana“, objasnio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, preporuka stručnjaka je da se sa desne strane zasadi drveće iz porodice magnolija, koje raste od 30 do 40 metara u visnu i prečnika je oko dva metra.

On je rekao da će ukupno biti zasađena 62 stabla.

Đoković je najavila da će naredne godine biti formirana grupa gorana, koji će raditi na akcijama pošumljavanja.

„Želimo da zasadimo stabla na prostorima koja su oskudna zelenilom i da se do 2030. godine možemo pohvaliti činjenicom da smo dosta toga uradili na ozelenjavanju“, zaključila je Đoković.

https://infosvetionik.rs/2018/07/17/ulica-veselina-milikica-uskoro-dobija-novi-izgled/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!