Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Unapređenje sveukupnih odnosa sa Eritrejom

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Države Eritreje Osmanom Salehom Mohamedom o mogućnostima za unapređenje bilateralnih odnosa i uspostavljanje ekonomske saradnje.

Premijer Vučić je ministru Salehu Mohamedu rekao da Srbija veoma ceni dosledan stav Države Eritreje da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, koji je došao do izražaja i protivljenjem prijemu takozvanog Kosova u Unesko.

Poseta šefa diplomatije Države Eritreje Srbiji prva je poseta jednog visokog zvaničnika te zemlje od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre nepunih pet godina, a ministar Saleh Mohamed smatra da će doneti konkretne rezultate u razvoju političke i ekonomske saradnje.

Premijer Vučić i gost iz Eritreje postigli su saglasnost o tome da bi potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji, odnosno stvaranje ugovorne regulative, pružilo mogućnosti za saradnju, pre svega u poljoprivredi i turizmu, ali i u rudarstvu, prerađivačkoj industriji, informacionim tehnologijama i drugim perspektivnim oblastima.

Dvojica sagovornika su se saglasila i o tome da bi time bile pomognute aktivnosti eritrejske vlade da stabilizuje ekonomske prilike u zemlji i obezbedi ekonomski napredak Države Eritreje.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!