Вести

Унапређење свеукупних односа са Еритрејом

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Države Eritreje Osmanom Salehom Mohamedom o mogućnostima za unapređenje bilateralnih odnosa i uspostavljanje ekonomske saradnje.

Premijer Vučić je ministru Salehu Mohamedu rekao da Srbija veoma ceni dosledan stav Države Eritreje da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, koji je došao do izražaja i protivljenjem prijemu takozvanog Kosova u Unesko.

Poseta šefa diplomatije Države Eritreje Srbiji prva je poseta jednog visokog zvaničnika te zemlje od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre nepunih pet godina, a ministar Saleh Mohamed smatra da će doneti konkretne rezultate u razvoju političke i ekonomske saradnje.

Premijer Vučić i gost iz Eritreje postigli su saglasnost o tome da bi potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji, odnosno stvaranje ugovorne regulative, pružilo mogućnosti za saradnju, pre svega u poljoprivredi i turizmu, ali i u rudarstvu, prerađivačkoj industriji, informacionim tehnologijama i drugim perspektivnim oblastima.

Dvojica sagovornika su se saglasila i o tome da bi time bile pomognute aktivnosti eritrejske vlade da stabilizuje ekonomske prilike u zemlji i obezbedi ekonomski napredak Države Eritreje.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button