Информације

Унија жена ГрО СНС Ваљево у посети домаћинству у Беомужевићу

Жене које се баве пољопривредом, кућним пословима, брину о свим члановима сеоског домаћинства и имају кључну улогу у опстанку и развоју руралних средина, често немају социјално, пензијско ни здравствено осигурање, а мало људи се запита са каквим се проблемима суочавају.

Поводом Међународног дана жена са села, чланице Уније жена Градског одбора Српске напредне странке Ваљево су посетиле породично домаћинство Мире Гавриловић из Беомужевића и том приликом разговарале са мештанкама о положају жена са села.

Да би се положај жена поправио, оне најпре морају бити информисане о својим правима и могућностима. Из тих разлога, чланице Уније жена ГрО СНС Ваљево су у сарадњи са Саветом са социјална питања, Саветом за пољопривреду и Саветом за здравство ГрО СНС Ваљево, предочиле женама из Беомужевића која права могу остварити у овим областима.

Разговарало сe о субвенцијама у пољопривреди, правима које могу остварити у области социјалне заштите, као и о примарној и секундарној здравственој заштити.

Такође, лекарски тим Савета за здравство ГрО СНС Ваљево, кога су чинила три лекара, обавили су основне здравствене прегледе, као и мерење крвног притиска и стoматолошке прегледе. Лекари су говорили и о значају превентивних прегледа, а с обзиром на то да жене због послова које обављају немају времена да долазе у Ваљево како би се бринуле о свом здрављу, овe информације су им биле од изузетног значаја.

Мештанке села Беомужевић су показале велико интересовање за овакве активности СНС-а, а изузетна посећеност жена овом скупу је доказ да је ова посета била веома успешна.

Унија жена ГрО СНС Ваљево ће наставити посете женама са сеоског подручја, у циљу економског оснаживања и унапређивања њиховог положаја на селу.

Служба за информисање

Градски одбор Српске напредне странке Ваљево

 

Uspon
Back to top button