Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPrivreda

Uskoro Hotel sa 4 zvezdice u centru Divčibara

Oni koji i ovog leta planiraju da odmor provedu na nekoj od spskih planina, imaće priliku da na Divčibarama odsednu u novom hotelu sa 4 zvezdice, u samom centru naselja.

Kako je za eKapiju rekla Olivera Barović, vlasnica i direktorka firme GIV construct iz Obrenovca koja je investitor projekta, hotel Royal Mountain biće otvoren u avgustu, a nalazi se na veoma atraktivnoj lokaciji, u samom centru planinsko-turisticke destinacije Divčibare, okružen gustom borovom šumom.
– Gradnju hotela počeli smo 2019. a trenutno se radi opremanje enetrijera i ovog leta otvorićemo vrata prvim gostima – kaže Olivera, koja je u ovaj hotel uložila oko 3,5 mil EUR.
This image requires alt text, but the alt text is currently blank. Either add alt text or mark the image as decorative.Prema njenim rečima, hotel Royal Mountain je tek treći ili četvrti hotel otovoren na popularnoj srpskoj planini.
– Na Divčibarama uglavnom postoje samo apartmani, a specifičnost našeg hotela je i to što je smešten na eksluzivnoj lokaciji, u samom centru. On raspolaže sa 40 luksuzno opremljenih soba, kao i dva velika apartmana sa pogledom na centar Divčibara. Gostima će na raspolaganju biti i restoran sa velikom terasom i fantastičnim pogledom, a la carte restoran, lobi sa barom, kao i spa centar sa bazenom, đakuzijem, turskim kupatilom, masažama i finskom i borovom saunom (sauna sa borovim iglicama i nešto nižom tempearturom) – navodi naša sagovornica.
(Foto: Pošarac Studio)
Dodaje da je objekat zamišljen tako da ponudi kvalitetan i prijatan odmor ne samo tokom leta, već i u zimskim mesecima, te će imati i skijašnicu za sve ljubitelje zimskih sportova. Takođe, ističe Olivera, biće tu i sadržaja za najmlađe posetioce, poput dečje igraonice, ali i za poslovne ljude, jer hotel raspolaže i kongresnom salom sa 50 mesta.
Za projektovanje hotela Royal Mountain bio je zadužen projektni biro Pošarac STUDIO iz Valjeva.
– Iako veliki gabaritom, hotel je nenametljiv svojim izgledom. Korišćeni su prirodni materijali u duhu okoline u kojoj se nalazi, a tamni tonovi fasade i velike staklene površine dobile su toplinu korišćenjem materijala kao sto su kamen i drvo – ističe naša sagovornica.
(Foto: Pošarac Studio)
Ona dodaje da je i enterijer hotela projektovan u duhu eksterijera, pa tako u sobama preovlađuju drvene površine, prirodni tonovi i tople boje, sa puno prirodnog svetla i sa neizbežnim pogledom ka šumi.
Olivera za eKapiju ostkriva da je u planu gradnja još jednog turističkog objekta na Divčibarama, ali i na drugim, turistički atraktivnim lokacijama u Srbiji.
– Ne možemo mnogo da otkrijemo, jer je još sve na nivou ideja i planova, ali u potrazi smo za lokacijama i definitivno će dalji razvoj kompanije ići u tom smeru – kaže vlasnica GIV constructa, koji već poseduje dva hotela.
– Imamo jedan hotel u Obrenovcu, i drugi u Stublinama. Sa hotelskim biznisom započeli smo 2010. godine, i iako smo u međuvremenu akcenat stavili na veće hotele i atrktivnije turističke destinacije, planiramo i proširenje hotela u Obrenovcu dogradnjom spa i velnes centra – zaključuje Olivera Barović.
izvor:ekapija.com
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!