ВестиСпорт

Валис 93 „напада“ Прву А лигу

Ватерполо клуб Валис 93, након историјског успеха и освајања Прве Б лиге Србије у ватерполу, одржао је конференцију за штампу, где су поред чланова клуба, присустовали и представник Града, Александар Вујић – Суботић, директор УФК Валис Александар Мијаиловић и секретар Спортског савеза Ваљева, Радомир Симић. Они су честитали ватерполистима Валиса 93 освајање Прве Б лиге, уз жељу да у баражу са екипом ЖАК из Кикинде изборе пласман у Прву А лигу.

Представници клуба, на челу са председником, др Зораном Јокићем, захвалили су се на подршци свим људима који су пратили и подржавали клуб током целе сезоне, док су тренер Срђан Марковић и ватерполиста Лука Глигоријевић нагласили позитивну атмосферу која влада у екипи и међу играчима, као и велики мотив за победу у баражу.

Чланови управе клуба, нагласили су да овакав резултат јесте изненађење, али да није дошао случајно, већ да иза њега стоји велики рад и сјајна организација клуба. Иако би пласман у Прву А лигу изискивао много више финансијских средстава, управа клуба је спремна да се упусти у такву борбу, а очекују и подршку Града.

Валис 93 у баражу за улазак у Прву А лигу игра против екипе ЖАК из Кикинде, а екипа која прва оствари две победе, такмичиће се следеће године у елитном друштву. Први меч је у Кикинди, где ће Валис 93 покушати да оствари „брејк“, и можда већ следеће недеље у Петници оствари нови историјски успех за ваљевски ватерполо.

Uspon
Back to top button