Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Valis 93 “napada” Prvu A ligu

Vaterpolo klub Valis 93, nakon istorijskog uspeha i osvajanja Prve B lige Srbije u vaterpolu, održao je konferenciju za štampu, gde su pored članova kluba, prisustovali i predstavnik Grada, Aleksandar Vujić – Subotić, direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović i sekretar Sportskog saveza Valjeva, Radomir Simić. Oni su čestitali vaterpolistima Valisa 93 osvajanje Prve B lige, uz želju da u baražu sa ekipom ŽAK iz Kikinde izbore plasman u Prvu A ligu.

Predstavnici kluba, na čelu sa predsednikom, dr Zoranom Jokićem, zahvalili su se na podršci svim ljudima koji su pratili i podržavali klub tokom cele sezone, dok su trener Srđan Marković i vaterpolista Luka Gligorijević naglasili pozitivnu atmosferu koja vlada u ekipi i među igračima, kao i veliki motiv za pobedu u baražu.

Članovi uprave kluba, naglasili su da ovakav rezultat jeste iznenađenje, ali da nije došao slučajno, već da iza njega stoji veliki rad i sjajna organizacija kluba. Iako bi plasman u Prvu A ligu iziskivao mnogo više finansijskih sredstava, uprava kluba je spremna da se upusti u takvu borbu, a očekuju i podršku Grada.

Valis 93 u baražu za ulazak u Prvu A ligu igra protiv ekipe ŽAK iz Kikinde, a ekipa koja prva ostvari dve pobede, takmičiće se sledeće godine u elitnom društvu. Prvi meč je u Kikindi, gde će Valis 93 pokušati da ostvari “brejk”, i možda već sledeće nedelje u Petnici ostvari novi istorijski uspeh za valjevski vaterpolo.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!