Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Valjevski studenti povodom svog praznika „Na kafi sa gradonačelnikom“

Prostori gde bi studenti mogli provoditi svoje slobodno vreme, razvoj sportsko-rekreativnih sadržaja u gradu, životna i profesionalna perspektiva mladih ljudi u Valjevu nakon završenih studija – bile su neke od tema današnjeg razgovora predstavnika Studentskog parlamenta valjevskog Odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i gradonačelnika Valjeva Lazara Gojkovića.

Na sastanku „Na kafi sa gradonačelnikom“, koji je upriličen povodom Dana studenata 4. aprila, govorilo se i o svim mogućnostima buduće saradnje Odseka Akademije, nekadašnje Visoke poslovne škole strukovnih studija VIPOS, sa Gradskom upravom.

Čestitajući im praznik, gradonačelnik Lazar Gojković je istakao da je studentski život vreme kada se stiče najviše znanja za predstojeći život i da je Akademija jedna od najboljih visokoškolskih ustanova u ovom delu Srbije, koja se vrlo brzo prilagodila savremenim zahtevima obrazovanja i tržišta, sa atraktivnim smerovima i odličnim nastavnim kadrom.

„Kao gradonačelnik, ponosan sam što u našem gradu radi ovako jedna ozbiljna obrazovna institucija. Svakako da postoji dosta prostora za buduću saradnju i nastojaćemo da to iskoristimo na najbolji mogući način u narednom periodu“, konstatovao je gradonačelnik, dodajući da je razgovor sa studentima Akademije bio veom konstruktivan, pogotovo jer je vođen u neformalnom ambijentu.

„Pričali smo o tome kako će Valjevo izgledati kroz nekoliko godina, unapređenju moguićnosti da ostanu u Valjevu nakon završetka stududija i od grada naprave bolje mesto za život. Pričali smo o važnim investicionim i infrastrukturnim projektima koji su počeli u našem gradu, dotakli se pitanja sporta i turizma. S obzirom da Akademiju pohađa i dosta studenata koji nisu iz Valjeva, razgovarali smo i o prostoru gde bi mogli da provodu svoje vreme do povratka kući. Ideja je da u hotelu „Narcis“, koji treba da postane učenički dom, nađemo prostor za studente, kao  i od zgrade Doma vojske, kako bi mogli da na sadržajan način provedu svoje slobodno vreme“, rekao je gradonačelnik Gojković.

Jelena Ranisavljević, studentkinja Poslovne ekonomije, modula Marketing, trgovina i turizam, zahvalila se gradonačelniku Valjeva na poseti, zaključujući da je razgovor sa njim bio izuzetno koristan.

„Studenti naše Akademije su u prethodnom periodu već učestvovali u nekoliko projekata istraživanja tržišta za Grad i bilo bi nam veoma značajno da se ta saradnja, na obostranu korist, nastavi. Takođe, za naše kolege koje nisu iz Valjeva i ne žive u Valjevu, značajne su bile informacije da bi Grad mogao da pomogne da se aktivira prostor gde bi mogli da borave, a to bi, pogotovo dok traje epidemija korona virusa, njima bila od velike pomoći“, kazala je Jelena.

O značaju poslovno-tehničke saradnje Grada i jedine državne visikoobrazovne institucije u ovom regionu, govorio je dr Mlađen Vićentić, rukovodilac Odseka Akademije.

„Reč je            više oblasti, od stručno-kadrovske pomoći naših profesora za učešće u projektima na kojima Grad konkuriše, do različitih istraživačkih projekata koje naša institucija godinama realizuje, a koji su uvek bili vezani za Grad i potrebe naših sugrađana. U narednom periodu organizovaćemo i sastanak predstavnika odseka Akademije iz Užica i Valjeva, s obzirom da naše škole čine Akademiju Zapadna Srbija, kako bi se proširila i saradnja dva grada“, zaključio je dr Vićentić.

Oznake
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!