Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

VESIĆ: CILJ RADNE GRUPE DA UBRZA SVE PROCEDURE

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održao je sastanak novoformirane Radne grupe ministarstva zadužene za projekat izgradnje najvećeg postrojenja za preradu otpadnih voda u Srbiji “Interceptor” Ušće-Veliko Selo.

“Realizacijom projekta, kanalizacioni izlivi u Savu kod Beogradskog sajma i Beogradskog pristaništa, kao i dunavski izlivi u Zemunu, Novom Beogradu, kod Pančevačkog mosta i Ade Huje, biće zatvoreni i otpadne vode će se usmeriti na buduće najveće postrojenje za preradu otpadnih voda u Velikom Selu”, naveo je Vesić.

Izrada projektne dokumentacije i za ostale deonice napreduje, kako bi se što pre stekli uslovi za izdavanje građevinskih dozvola i početak gradnje.

Vesić je istakao da je Beograd jedini grad u Evropi koji nema sistem za prečišćavanje otpadnih voda, iako postoje planovi stari decenijama.

Vesić je istakao da je cilj Radne grupe da ubrza sve procedure kako bi se realizovao ovaj kapitalni projekat komunalne infrastrukture koji ima poseban značaj u oblasti zaštite životne sredine.

“Zbog toga smo se danas okupili, kako bi svi nosioci javnih ovlašćenja, predstavnici republičkih i gradskih institucija ubrzali nastavak realizacije važnog projekta“, rekao je Vesić.

Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi” u prethodne dve godine sproveo je istražne radove, izradio idejna rešenja za sve deonice “Interceptor”, izuzev deonice 13, dok su za deonicu 11 KCS “Ušće Nova” izdati i lokacijski uslovi.Izvor: Tanjug

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!