Вести

Čestitka Vučevića povodom Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom 24. decembra – Dana Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane čestitku pripadnicima tog vida Vojske Srbije.

„Negujući tradicije vojnog vazduhoplovstva, više od jednog veka, na jedinstven način razvijate vrednosti vašeg vida, implementirajući zahteve savremenih tokova.

Predanim angažovanjem i profesionalnim pristupom poslu, svakodnevno potvrđujete da su jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije pravi nastavljači one Srbije iz 1912. godine kada je naša zemlja bila jedna od petnaest zemalja u svetu koja je imala vojno vazduhoplovstvo i među prvih pet u svetu koja je tokom balkanskih ratova upotrebila vazduhoplove u borbenim dejstvima.

Angažovanjem na vežbama u zemlji i inostranstvu pokazali ste da zaslužujete mesto među najmodernijim sastavima stranih armija, za šta je svakako zaslužno stručno osposobljavanje vaših pripadnika, što je ujedno i jedan od glavnih preduslova za dobru operativnu i funkcionalnu sposobnost ovog vida Vojske Srbije.

Čestitam vam jubilej, uz želju da i dalje budete aktivan činilac, kako u procesu reorganizacije Vojske, tako i novih bezbednosnih tokova u zemlji i regionu“, navodi se u čestitki.

Uspon
Back to top button