Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeRegion

Vučić čestitao Štajnmajeru izbor za predsednika Nemačke

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku novoizabranom predsedniku Savezne Republike Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru.

U čestitki se kaže:

„Povodom izbora za predsednika Savezne Republike Nemačke upućujem Vam najiskrenije čestitke i najbolje želje za uspeh u radu na novoj dužnosti. Uveren sam da ćete ostati na čvrsto utemeljenom putu uspeha, prosperiteta i blagostanja za sve građane Nemačke.

Želeo bih da naglasim da Republika Srbija veoma ceni podršku Savezne Republike Nemačke na našem evropskom putu i svim naporima koje ulažemo u očuvanje regionalnog mira i stabilnosti kao osnovnog preduslova za ekonomski rast i napredak. Budite uvereni da će Srbija ostati iskren i odan prijatelj i partner Nemačke.

Nadam se da će naše dobre bilateralne odnose pratiti još bolje ekonomske veze i da ćemo moći da privučemo još više nemačkih kompanija voljnih da investiraju u našu zemlju, jer stvaramo dobro poslovno okruženje, kao rezultat teških, ali ispravnih ekonomskih reformi, koje Vlada Srbije uspešno primenjuje“, navodi se u čestitki premijera Vučića.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!