ВестиИнформацијеРегион

Вучић честитао Штајнмајеру избор за председника Немачке

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku novoizabranom predsedniku Savezne Republike Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru.

U čestitki se kaže:

„Povodom izbora za predsednika Savezne Republike Nemačke upućujem Vam najiskrenije čestitke i najbolje želje za uspeh u radu na novoj dužnosti. Uveren sam da ćete ostati na čvrsto utemeljenom putu uspeha, prosperiteta i blagostanja za sve građane Nemačke.

Želeo bih da naglasim da Republika Srbija veoma ceni podršku Savezne Republike Nemačke na našem evropskom putu i svim naporima koje ulažemo u očuvanje regionalnog mira i stabilnosti kao osnovnog preduslova za ekonomski rast i napredak. Budite uvereni da će Srbija ostati iskren i odan prijatelj i partner Nemačke.

Nadam se da će naše dobre bilateralne odnose pratiti još bolje ekonomske veze i da ćemo moći da privučemo još više nemačkih kompanija voljnih da investiraju u našu zemlju, jer stvaramo dobro poslovno okruženje, kao rezultat teških, ali ispravnih ekonomskih reformi, koje Vlada Srbije uspešno primenjuje“, navodi se u čestitki premijera Vučića.

Uspon
Back to top button