Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Vučić i Belozjorov o novim projektima i investicijama

Prilikom realizacije svih budućih projekata Ruskih železnica u Srbiji, posebna pažnja mora se posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda, istakao predsednik Vučić u razgovoru sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica.

Vučić sastao se sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovom sa kojim je razgovarao o projektima za dalji razvoj i unapređenje železničke infrastrukture u Srbiji.

Zahvalivši Belozjorovu na prethodnom angažovanju i posvećenosti Ruskih železnica relizaciji do sada ugovorenih projekata, Vučić je naglasio da se prilikom realizacije svih budućih projekata, imajući u vidu činjenicu da Ruske železnice slove za najbezbednije u svetu, posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda.

Glavna tema razgovora bile su dve investicije od strateškog značaja za Republiku Srbiju, a to su Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji, i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo-Vrbnica, za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova.

Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu u ovoj oblasti, o čemu svedoče i postignuti rezultati.

Ruske železnice su u 2018. godini prevezle rekordan broj putnika, čak 1.152.000.000, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomlikovanijih infrastrukturnih projekata – železničkog prstena oko Moskve.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/12/24/vucic-i-belozjorov-o-novim-projektima-i-investicijama/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!