Вести

Vučić i Čubrilović: Veliko razumevanje između Srbije i RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović konstatovali su u Beogradu da postoji veliko razumevanje između Srbije i Srpske, kao i dobri politički i ekonomski odnosi, na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima.

Predsednik Vučić je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa Republike Srpske, jer smatra da je to osnovni uslov stabilnosti regiona, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

„Srbija je svesna da put ka boljoj budućnosti vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, i kontinuitrano poziva sve političke aktere u BiH na dalje aktivnosti u tom pravcu. Računamo na prevladavanje svih unutrašnjih i spoljnih političih izazova u BiH, kako bi se omogućio neomatan ekonomski razvoj za sve njene građane“, istakao je predsednik Vučić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/09/26/vucic-i-cubrilovic-veliko-razumevanje-izmedu-srbije-i-rs/

Uspon
Back to top button