Вести

Vučić i Oricio o reformi pravosuđa i medijskoj strategiji

Predsednik Aleksandar Vučić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio razmotrili su pitanje reforme u oblasti pravosuđa sa ciljem jačanja nezavisnosti sudstva i unapređenja efikasnosti pravosudnih organa.

Aleksandar Vučić je na današnjem sastanku izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog doprinosa Misije OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, kroz programske aktivnosti usredsređene na vladavinu prava i ljudska prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio
Dvojica sagovornika sagledali su napredak u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere evropskih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Srbije.

Ambasador Oricio je pohvalio ulogu predsednika Vučića u podsticanju rada na izradi medijske strategije i rekao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, jer se na svakom sastanku ostvari određeni napredak.

Naglasio je da će Misija OEBS-a nastaviti da, kroz pružanje saveta u izradi i primeni zakona, deli svoje znanje i iskustvo i tako podrži i pomogne ambiciozne reforme u Srbiji.

https://info24.rs/2018/08/16/vucic-i-oricio-o-reformi-pravosuda-i-medijskoj-strategiji/

Uspon
Back to top button