ВестиПолитика

Vučić: Intenzivno radimo na ispunjavanju evropske agende

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, na sastanku sa šefom Delegacije Evropske unije, ambasadorom Semom Fabricijem, rekao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem otvaranja novih poglavlja i bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

Vučić je s tim u vezi naglasio da je u interesu napretka Srbije i njene evropske budućnosti da Evropska unija uspešno prevaziđe postojeće izazove.

„Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti i jačanju demokratije“, rekao je predsednik Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Vučić i Fabrici su razmotrili proces usklađivanja zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije i saglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava (poglavlja 23 i 24).

Ambasador Fabrici je ukazao da proces ustavnih promena u oblasti pravosuđa ide u dobrom pravcu.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine.

S tim u vezi, predsednik Vučić je upozorio da je neprihvatljivo da Priština nastavi sa neodgovornim potezima sa ciljem formiranja tzv. kosovske vojske, što je velika pretnja miru.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/24/vucic-intenzivno-radimo-na-ispunjavanju-evropske-agende/

Uspon
Back to top button