Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vučić o Kosmetu: Tražim kompromis da nam deca ne bi ispaštala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da su Albanci motivisaniji od nas Srba da štite ono što smatraju svojim. Kaže da će se sredinom ili krajem septembra obratiti naciji o Kosovu i Metohiji.

Aleksandar Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da zna namere kosovskog predsednika i premijera Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja i dodao da demografija nije na našoj starni.

„Oni (Albanci) su motivisaniji od nas Srba da štite ono što smatraju svojim. Čini mi se i mislim da imamo dobru priliku da ne izgubimo sve već da nešto i dobijemo“, napominje predsednik Srbije komentarišući izjavu Haradinaja koji je rekao da podele Kosova neće biti jer je ono već malo.

Objašnjava da je posle susreta sa američkim predstavnicima, nemačkom kancelarkom Merkel, francuskim predsednikom Emanuelom Markonom krenula histerija oko pitanja Kosova.

„Naročito posle susreta sa Makronom, jer su shvatili da podrška Srbiji raste. Pažljivo smo gradili tu poziciju, trudili se da sačuvamo mir i stabilnost i narod na KiM“, navodi Vučić.

Neki mu, napominje, drže „patriotske pridike“ a ne shvataju da mi moramo da mislimo od čega ćemo da živimo u budućnosti. „Zato tražim kompromis, da naš deca ne ispaštaju, da ne moraju da pate u budućnosti i da ih ne more iste brige kao i nas“, ukazuje predsednik Srbije.

Navodi da će se sredinom ili krajem septembra obratiti direktno naciji o Kosovu i Metohiji kada će, kaže, pokazati da su „citati pojedinih zapadnih obaveštajnih službi isti kao i citati onih koji ga svakodnevno napadaju“.

„Oni koji su proglašeni za junake u Prištini, oni me napadaju. Kažu ‘Hvala Đilasu i Jeremiću. Za njih sam ja sotona“, kaže Vučić. Dodaje da oni koji ga napadaju samo to i rade, a nijedno rešenje nisu ponudili.

Navodi da mi moramo da uradimo nešto što je u najboljem interesu naroda. „Da li možemo da uradimo to bez podrške Amerike, Rusije – nije realno. Borićemo se za interese našeg naroda, to ljudi na KiM odlično znaju“, ističe predsednik.

Prema njegovim rečima, imaćemo dobru budućnost u kojoj će naš narod živeti bolje, sa mnogo više fabrika, sa jasno zacrtanim putem u budućnosti.

Odgovarajući na pitanje šta će biti 4. avgusta kada ističe rok koji je EU dala Prištini da izradi statu Zajednice srpskih opština, predsednik kaže da od „tog posla neće biti ništa“. „Rekao sam još pre četiri meseca, nisam vidovit ali znam te ljude. Znam ih ja, nema ništa od tog posla“, smatra predsednik.

Komentarišući ostavku zamenika sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergeja Železnjaka, Vučić je rekao da zna da je Železnjak ranije istupao protiv podele Kosova.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/26/vucic-o-kosmetu-trazim-kompromis-da-nam-deca-ne-bi-ispastala/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!