Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Vučič: Pomoći ćemo našem narodu na KIM, pobedićemo

Predsednik je istakao da će Srbija pobediti i da će opstati naš narod na Kosovu i Metohiji, te da neće biti gladan.

„Nećemo dozvoliti ni jednog trenutka da ostanu bez podrške države u svakom smislu“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, u dnevniku RTS-a, kazao da nemamo mnogo izbora kada se neko ponaša ne samo protivpravno, već iracionalno, poput Prištine sa taksama, i da moramo u toj situaciji da izdržimo i sačekamo trenutak kada će ih oni koji su ih podržavali „pozvati pameti“ i takse biti ukinute.

„Nadamo se da će to što pre da se dogodi“, naglasio je on.

Vučić je istakao da se radi u nemogućim uslovima, da kao država gubimo mnogo novca, ali da je najvažnije da pomažemo našim ljudima koji čuvaju naša ognjišta, srpsko ime i prezime, i nećemo dozvoliti da ostanu bez srpske robe.

„To je ono što možemo i moramo da uradimo. Kada su takse bile uvedene rekao sam da će tri dana da se digne medijska buka, a da će samo nas desetina morati da se svakog dana bavi time. Upravo to pokazuje kolika je težina položaja u kojem se nalazimo“, rekao je on.

Vučić je kazao da iz te kože ne može, niti hoće da izađe.

„Pobedićemo. Opstaće naš narod na KiM, narod neće biti gladan, isplaćivaćemo plate, i uspevati da ih snabdevamo robom, materijalom za bolnice, opremom. Da li će keks isti doći u isto vreme, ostaje da se vidi, ali neće biti gladni“, rekao je on.

„Ne znam šta bi moglo da bude potpisano“

Ipak, kako kaže predsednik za RTS, oni rade zajedno da Srbima bude sve lošije i teže.

Vučić navodi da oni moraju da kažu da spremni na razgovor samo zato što Kvinta i drugi to od njih očekuju.

„Mislim da je za nas važno da držimo svoju poziciju čvrsto, da tražimo kompromis da dobro razumemo šta je realnost na KiM, da se ne busamo u junačka prsa, ali da imamo čvrst, jasan i nedvosmislen stav da ćemo štititi svoj narod, da ne mogu da ga proteraju, i mislim da je to nešto što je garancija srpskom narodu da će opstati na svojim ognjištma“, rekao je predsednik.

Komentarišući stalne spekulacije da je rešenje za Kosmet na vidiku, Vučić je rekao da ne zna kako je neko smislio da to bude postpisano u Vašingtonu.

„Ne znam ni ko mu je to rekao, ni kad mu je to rekao, a ne znam ni šta da bude potpisano“, rekao je predsednik.

Ističe da tu priča sluša već dve godine i da je i pre dve godine rekao da ne postoji ništa na čemu bi se taj optimizam zasnivao.

„Ja nemam po čemu ni da razgovaram sa ljidima koji svakoga dana donose nove mere protiv Srbije i kojima je Srbija jedini neprijatelj, jedina meta i ništa više od toga“, rekao je Vučić.

Poručuje da, ako bude nekog rešenja, on će izaći, obavestiti javnost i kako kaže, biće najsrećniji da o tome govori i da kaže da se pojavio tračak nade.

Tači nek kaže imena ubica Ivanovića, ili nek prestane da laže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od Hašima Tačija da kaže imena ubica Olivera Ivanovića, ako već tvrdi da su u Beogradu, ili da prestane da laže.

„Ako su u Beogradu, a vi provodite istragu, moraš da kažeš njihova imena, a mi ćemo ih uhapsiti“, rekao je predsednik Vučić za RTS poovodom Tačijeve izjave da su Ivanovićeve ubice u Beogradu.

„Ti koji glumiš državu, moraš da kažeš imena ubica. Dajte nam dokaze, male dokaze, samo recite imena i prezimena i mi ćemo ih uhapsiti“, rekao je Vučić.

On je istakao da je malo reći „sram ih bilo“ za one koji, ne samo u Prištini, već i one u Beogradu koji „glume“ da su nečiji predstavnici na Kosovu i Metohiji, za sve njih koji, kaže, hoće da kažu da je država Srbija umešana u ubistvo Ivanovića.

Dok su protesti mirni, nema potrebe za policijom

Vučić je rekao da su protesti koji se održavaju nekoliko subota unazad u Beogradu mirni, te da policija neće intervenisati dok god oni takvi ostanu.

„Policiju niste ni videli tamo, za razliku od drugih zemalja gde su krvave glave i vodeni topovi. Mi pustimo da rade šta hoće, onda dođu lokalni izbori oni dobiju devet odsto i svoja dva, tri odbornika mi dobijemo 27 i svi zadovoljni“, rekao je Vučić za RTS.

Srbija i RS moraju da se drže zajedno

Srbija i Republika Srpska moraju da se drže zajedno ako hoće da opstanu, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da građani Srpske ne treba da slušaju one koji žele da posvađaju „dva oka u glavi“.

Vučić je, u dnevniku RTS, rekao da je reč o notornoj laži da su policajci iz Srbije poslati u Banjaluku na protest roditelja Davida Dragičevića.

„Došao sam da se obratim narodu i građanima RS sa televizije Srbije, jer znam da gledaju i znam sa koliko ljubavi gledaju u Srbiju. Došao sam da kažem da je Srbija do 2014. uložila nikada više novca i podrške u RS. Nije to davano vlastima ili opoziciji, davano je narodu, od vrtića, odbaništa, škola, osnovnih, srednjih, do učestvovanja u aukcijama, kada je novac bio potreban RS. Ukupno smo 21.550.000 evra plus još 20 miliona evra. Dakle, to nije mali novac, a i najznačajniji investitori u RS su iz Srbije“, podsetio je on.

Vučić je zamolio narod u RS da ne sluša laži, i one koji hoće dva oka u glavi da posvađaju.

„RS je opstala jer je imala čvrstu i snažnu podršku Srbije. Bez podrške Srbije ne pitajte me, niti želim da kažem šta bi sve oni koji žele uništenje RS učinili“, istakao je.

Nijedan policajac iz Srbije nije učestvovao ni u Banjaluci, ni u drugim događajima u Srpskoj i BiH, kaže Vučić i dodaje:

„Ne mešamo se u unutrašnje stvari druge države, za razliku od ranijih predsednika ili premijera koji su podržavali neke kandidate. Ja to nisam radio“, rekao je on.

Vučić je naglasio da neće opsovati Milorada Dodika da bi neko drugi bio zadovoljan.

„Da smo ranije postigli dogovor, ne bi izgubili toliko naših ljudi i teritorija. Da li je trebalo kada se nisam slagao sa Dodikom oko referenduma da podignem granicu na Drini, da mu ne dam da dođe u Beograd. Imamo dogovor da Srbija poštuje RS, a RS Srbiju, da se svađamo nećemo i ne smemo“, poručio je on.

Vučić je naglasio da to ne znači da neće pokazati pažnju porodici i saslušati majku i oca ubijenog.

„To pokazuje kakvu brigu vodi Srbija. Srbija i Srpska ako hoće da opstanu moraju poštujući integritet BiH da se drže zajedno. Mi smo Kosovo i Metohiju izgubili 2008. jer smo imali dvojicu na vlasti koji su se tukli u Beogradu ko će više da se dopadne strancima. Imali smo nesposobnu vlast 2006. kada smo izgubili Crnu Goru. Na sve to, zar nas to nije naučilo da moramo da budemo jedinstveni i ujedinjeni“, kazao je on.

Poručio je da u Srpskoj ne treba dovoditi u pitanje Srbiju, kao što u Srbiji nećemo dovoditi u pitanje Srpsku.

Važno unaprediti saradnju sa Rusijom

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina, 17. januara, od izuzetnog značaja za našu zemlju, jer je važno da unapređujemo saradnju sa Rusijom u svim oblastima, ekonomiji i politici, zbog naše budućnosti.

“Za nas je svakako većeg značaja, a pretpostavljam da je od značaja i za Rusiju. Predsednika Putina ćemo dobro da dočekamo, verujem da će i veliki broj građana doći da ga pozdravi”, rekao je Vučić gostujući u Dnevniku RTS.

Istakao je da će tokom Putinove posete biti potpisano 20, a možda i više, sporazuma iz različitih oblasti.

Poručio je da će Srbija da unapređuje saradnju sa Rusijom, jer je to za nas veoma važno.

“To nije bitno samo u smislu, kako to neki govore, zato što je divan Puškin i Čehov, Rubljov… Ne, za nas je to važno zbog budućnosti, zbog dobrih odnosa u budućnosti i u privredi, povećanju ruskih investicima i svim drugim oblstima”, rekao je Vučić.

Posebno je podvukao činjenicu da, u političkom smislu, Rusija podržava Srbiju u Savetu bezbednosti UN i svim drugim organima i institucijama širom sveta.

https://info24.rs/2018/12/28/vucic-pomoci-cemo-nasem-narodu-na-kim-pobedicemo/

Oznake
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!