Вести

Vučić: Povećanje penzija od oktobra

Penzije će biti povećane već od oktobra, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da ima dovoljno novca u budžetu i da zato neće biti potreban rebalans budžeta.

„Najkasnije u narednih mesec ili meseci i po dana ukinućemo Zakon o privremenom smanjenju penzija“, rekao je Vučić prilikom posete Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi i poručio penzionerima da će veću penziju dobiti već 10. novembra.

Kako je kazao, svi penzioneri će imati veću penziju, na primer, oni koji su imali 70.000 dinara imaće 78.000 dinara penziju, oni sa 90.000 će imati 99.000 dinara, dok će oni sa oko 30.000 neće imati samo 31.000 ili 32.000 dinara već će sa ovim od pet odsto i prethodnim povećanjima to bude do 34.000 ili 35.000 dinara.

Plate za zaposlene u javnom sektoru, kako je rekao, biće povećane od decembra.

On se zahvalio penzionerima što su imali razumevanja za preduzete reformske mere, te da su na taj način omogućili bolju budućnost za mlade.

Predsednik je podsetio da je pre četiri godine država bila pred bankrotom, da je javni dug bio 78 odsto BDP, a da će pre kraja godine biti ispod 50 odsto.

„Višak u budžetu imamo treću godinu za redom, zahvaljujući vama. Vi ste znali da teškim merama možemo doći do rezultata. Vi ste otvorili vrata budućnosti nasoj zemlj“, rekao je Vučić penzionerima.

Danas, kako kaže, dinar je čvrst, nezaposlenost manja od 12 odsto.

Predsednik je penzionerima uručio ključeve dostavnog vozila i saniteta.

„Uvek kažem da imamo manje novca nego što ga stvarno ima. Volim da imamo ušteđevine u budžetu, ne volim da se zadužujemo da se razbacujem onim što nismo zaradili. Bolje da ostane neka rezerva“, istakao je on.

Penzionerima je poručio da sada mogu da traže „nesto vise“, jer je država sada u moćnosti da to malo ispuni.

„Ovo je vojska divnih, dobrih vrenih ljudi koji vole zemlju. Snaga koja je omogućila mladosti da ima bolju budućnost“, zaključio je on.

https://info24.rs/2018/08/24/vucic-povecanje-penzija-od-oktobra/

Uspon
Back to top button