ВестиПолитика

Vučić primio delegaciju turskog parlamenta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članovima delegacije i predsednikom Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske Volkanom Bozkirom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija smatra Tursku istinski prijateljskom zemljom i da je međusobna saradnja u svim oblastima na veoma visokom nivou.

On je naglasio da je mnogo turskih investitora u Srbiji, koji obezbeđuju nova radna mesta i bolji standard naših građana, što dokazuje visok nivo poverenja u poslovno okruženje u Srbiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

„Tursku vidimo kao važnog partnera u očuvanju regionalnog mira i stabilnosti“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je čestitao sagovornicima Dan Republike Turske i otvaranje novog, najvećeg aerodoroma na svetu, kojem je i sam prisustvovao pre dva dana u Istanbulu.

Predsednik Odbora Volkan Bozkir je rekao da je ovo prva poseta delegacije Odbora za spoljne poslove Velike narodne skupštine Republike Turske Srbiji.

On je zahvalio predsedniku Vučiću na podršci turskim investitorima i pozdravio zalaganje srpskog predsednika za razvoj infrastrukture, naročito projekta rekonstrukcije puta Novi Pazar – Tutin i izgradnje auto-puta prema Bosni i Hercegovini.

Predsednik Odbora Bozkir je dodao da je neophodno raditi na razvoju saradnje u oblasti turizma, istakavši da se broj turista koji posećuju obe zemlje povećava, ali da je još uvek nedovoljan, s obzirom na turističke potencijale dveju država.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o budućoj poseti turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, planiranoj za početak sledeće godine.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/11/01/vucic-primio-delegaciju-turskog-parlamenta/

Uspon
Back to top button