ВестиРегион

Вучић са породицом Петровић из Велике Хоче: Сваки Србин је поносан на вас, не брините због губитка који вам је направљен

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас током разговора са власником винарије Срђана Петровића из Велике Хоче, коме су полиција и царина приштинских власти запленили крајем прошле недеље готово сво произведено вино, око 42.000 литара, да нема Србина који није био поносан на то како се породица Петровића држала у тим тешким тренуцима и поручио му да не брину око направљеног губитка.
„За то немојте да бринете, што су вам направили губитак, они не знају разлику између Вранца, Прокупца, Гамеа, Грашевине и других сорти вина, па су измешали све“, рекао је Вучић у разговору са Срђаном Петровићем и његовом породицом.
Вучић је од Петровића добио на поклон његово метхохијско вино, које је показао пред камерама.
„Ово је метхоијско црвено вино, купажа три сорте, Вранца, Прокупца и Гама, на коме пише Велика Хоча КиМ и Република Србија, биће да је то разлог што у просули вино“, рекао је Вучић и захвалио на поклону.
Вучић је рекао да његов отац има велику колекцију вина и да ће та флаша заузети специјално место у тој колекцији, у његовој породичној кући.
Гледали смо нажалост шта се дешавало и колико вам је било тешко, а било је нам и још теже због немогућости да помогнемо, казао је Вучић и додао да је било посебно тешко у тим тренуцима гледати Срђановог оца Божидара у колицина, када су им одузимали вино.
Вучић је на почетку разговора рекао напоменуо да су сви дошли осим Срђановог оца Божидара и Божане и захвалио што дошли и деца Милена, Милан и Лука, и захвалио што су они и даље на КиМ и похађају школу у Косовскојо Митровици.
„Хвала што су они тамо и што сте их тако васипитали“, рекао је Вучић.
Uspon
Back to top button