Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiRegion

Vučić sa porodicom Petrović iz Velike Hoče: Svaki Srbin je ponosan na vas, ne brinite zbog gubitka koji vam je napravljen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas tokom razgovora sa vlasnikom vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče, kome su policija i carina prištinskih vlasti zaplenili krajem prošle nedelje gotovo svo proizvedeno vino, oko 42.000 litara, da nema Srbina koji nije bio ponosan na to kako se porodica Petrovića držala u tim teškim trenucima i poručio mu da ne brinu oko napravljenog gubitka.
“Za to nemojte da brinete, što su vam napravili gubitak, oni ne znaju razliku između Vranca, Prokupca, Gamea, Graševine i drugih sorti vina, pa su izmešali sve”, rekao je Vučić u razgovoru sa Srđanom Petrovićem i njegovom porodicom.
Vučić je od Petrovića dobio na poklon njegovo methohijsko vino, koje je pokazao pred kamerama.
“Ovo je methoijsko crveno vino, kupaža tri sorte, Vranca, Prokupca i Gama, na kome piše Velika Hoča KiM i Republika Srbija, biće da je to razlog što u prosuli vino”, rekao je Vučić i zahvalio na poklonu.
Vučić je rekao da njegov otac ima veliku kolekciju vina i da će ta flaša zauzeti specijalno mesto u toj kolekciji, u njegovoj porodičnoj kući.
Gledali smo nažalost šta se dešavalo i koliko vam je bilo teško, a bilo je nam i još teže zbog nemogućosti da pomognemo, kazao je Vučić i dodao da je bilo posebno teško u tim trenucima gledati Srđanovog oca Božidara u kolicina, kada su im oduzimali vino.
Vučić je na početku razgovora rekao napomenuo da su svi došli osim Srđanovog oca Božidara i Božane i zahvalio što došli i deca Milena, Milan i Luka, i zahvalio što su oni i dalje na KiM i pohađaju školu u Kosovskojo Mitrovici.
“Hvala što su oni tamo i što ste ih tako vasipitali”, rekao je Vučić.
Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!