ВестиИнформацијеПолитика

Vučić: Saučešće Medvedevu i Putinu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras izraze saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i porodici ubijenog ruskog ambasadora Karlova.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je večeras izraze saučešća predsedniku Vlade Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu, predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ruskom narodu i porodici ruskog ambasadora Andreja Karlova Genadijeviča koji je danas ubijen u Ankari.

„U ime Vlade Srbije izražavam najdublje saučešće povodom ubistva ambasadora Andreja Karlova u Ankari. Srbija je užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda. Ovaj događaj još jednaput pokazuje da sa terorizmom moramo da se obračunamo nemilosrdno i beskrupulozno, a Srbija će u svakom trenutku, pružiti podršku svim snagama mira“, porućio je Vučić.

DAČIĆ: SRBIJA NAJOŠTRIJE OSUĐUJE TERORISTIČKI NAPAD U KOME JE UBIJEN RUSKI AMBASADOR

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu, povodom ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju, u telegramu naveo da Srbija najoštrije osuđuje „teroristički napad u Ankari“ u kojem je ubijen ruski ambasador.

„Saosećamo u boli porodice ubijenog ambasadora, Ministarstva spoljnih poslova i cele Rusije“, navodi se u telegramu.

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov preminuo je večeras pošto je više puta ranjen na izložbi u Ankari. Karlov je govorio na otvaranju izložbe fotografije kada je napadač više puta pucao na njega.

izvor:novosti.rs

Uspon
Back to top button