ВестиПолитикаРегион

Владимир Ребић нови директор полиције

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici izabrala Vladimira Rebića za novog direktora policije. On je do sada obavljao funkciju vršioca te dužnosti.

Vladimir Rebić je rođen 9. januara 1967. godine u Užicu. Srednju pravno-birotehničku školu je završio u tom gradu, a 1991. godine je diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu, saopštio je MUP.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova radi od avgusta 1992. godine, a počeo je u tadašnjem Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, gde je radio na inspekcijskim i upravnim poslovima bezbednosti saobraćaja. Od 1996. do 2002. godine obavlja poslove šefa Odseka za inspekcijske i upravne poslove SUP-a Užice, a potom prelazi u Upravu saobraćajne policije da radi na obuci saobraćajne policije.

Januara 2010. godine postaje zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije i u naredne četiri godine koordinira aktivnosti saobraćajne policije na donošenju podzakonskih akata u cilju implementiranja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Za načelnika Uprave saobraćajne policije je imenovan 20. juna 2014. godine, a zahvaljujući postignutim rezultatima i odličnom profesionalnom radu, imenovan je i za vršioca dužnosti direktora policije.

izvor:rts.rs

Uspon
Back to top button