Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitika

VUĆIĆ SE SREO S VUCISOM: Poseta Ciprasa u januaru dodatni impuls saradnji Srbije i Grčke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik grčkog parlamenta Nikolaos Vucis saglasili se danas da će poseta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa Srbiji, dogovorena za kraj januara, dati dodatni impuls dobrim odnosima dveju zemalja.

Vučić i Vucis su razgovarali o odnosima dve zemlje, jačanju ekonomske saradnje i situaciji u regionu.

Vučić je zahvalio na podršci Grčke evropskom putu Srbije i na principijelnom i doslednom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu dva naroda. Moramo da radimo na povećanju trgovinske razmene jer ima mnogo potencijala koji nisu iskorišćeni – naglasio je premijer Vučić.

Vučić i Vucis razgovarali su i o migrantskoj krizi koja, i nakon zatvaranja balkanske rute, i dalje opterećuje obe zemlje.

foto :tanjug
foto :tanjug

– I za Srbiju i za Grčku od ključnog interesa je očuvanje stabilnosti u regionu i što intenzivnija saradnja u oblasti bezbednosti, jer samo siguran region omogućava održiv razvoj svih njegovih zemalja – istakli su sagovornici, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Srbija se od početka migrantske krize zalagala za postizanje jedinstvenog evropskog pristupa, kao i za intenzivniju koordinaciju aktivnosti, pre svega sa zemljama na tzv. zapadnobalkanskoj ruti, naglasio je premijer Vučić.

On je istakao da Srbija posebnu važnost daje međuparlamentarnom dijalogu i da je zainteresovana za intenziviranje saradnje u ovoj oblasti.

Dvojica sagovornika saglasili su se da će poseta grčkog premijera Ciprasa Srbiji, dogovorena za kraj januara, dati dodatni impuls dobrim odnosima dveju zemalja.

izvor:informer.rs

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!