ВестиПолитика

Vučić: Srbi i Hrvati da se zbliže, mržnja ne donosi dobro

Srbi i Hrvati će morati da rade zajedno i moraće da budu bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele da opstanu, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je na HRT-u promovisana knjiga i film koji relativizuju zločine u Jasenovcu i Srbe predstavljaju kao agresore.

On je naglasio da mržnja nikome ne donosi dobro.

„Meni je žao tih ljudi koji to rade i žao mi je svih onih koji misle da mržnjom prema nekome mogu da donesu neko dobro svom narodu. Ja ću, uprkos svim izlivima mržnje prema Srbima, pre svega stradalim u Jasenovcu, a ja sam im manje-više tu usputna pojava, reći da sam uveren da, bez obzira na njihove želje i namere, Srbi i Hrvati će morati da rade zajedno i moraće da budu bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele da opstanu“, rekao je Vučić za „Kurir“.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je za „Kurir“ da je skandalozna podrška HRT-a idejama koje su baštinili nacisti i fašisti u nacističkoj tvorevini NDH.

„Teror, masovna ubistva stotina hiljada Srba, logori za decu, i to jedino u istoriji na teritoriji NDH, posledica su delovanja hrvatskih ustaša i drugih koji su mislili slično, a jedini koji je zaista bio žrtva od tog vremena do danas jeste srpski narod, koji je živeo i živi danas na teritoriji Hrvatske“, rekao je Stefanović.

A činjenica, ocenio je Stefanović, da su za tu manipulaciju upotrebili slike Pupovca i Vučića „samo govori o iskrenosti kada se priča o pravima Srba u Hrvatskoj i želji da se grade dobri odnosi sa komšijama“.

U emisiji „Dobro jutro Hrvatska“ na HRT-u je predstavljeno nešto što se zove Festival rodoljubivog filma Gordan Lederer, a tokom predstavljanja, voditeljka je reklamirala revizionističku knjigu i film „Mit o Jasenovcu“, kao i film Jakova Sedlara „Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918. – 2018“.

Grafičko rešenje filma „Sto godina srbijansog terora u Hrvatskoj …“ je slično američkom spomeniku „Maunt Rašmor“, na kojem se iznad hrpe požutelih lobanja nalaze likovi Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

https://info24.rs/2018/10/26/vucic-srbi-i-hrvati-da-se-zblize-mrznja-ne-donosi-dobro/

Uspon
Back to top button