ВестиИнформацијеПолитикаРегион

Vučić: Vanredni parlamentarni izbori, ako ih bude, zajedno s predsedničkim

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, ako budu raspisani, biti istovremeno s predsedničkim, na proleće iduće godine.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će vanredni parlamentarni izbori u Srbiji, ako budu raspisani, biti istovremeno s predsedničkim, na proleće iduće godine.

„U istom dana bi bili (predsednički i parlamentarni izbori), ako ih bude bilo“, rekao je Vučić za Radio-Televiziju Srbije.

Po njegovim rečima, u državnom budžetu je novac namenjen za predsedničke izbore i zato nema potrebe za dodatnim izdvajanjem za vanredne parlamentarne izbore.

Vučić koji je lider Srpske napredne stranke, rekao je da se „ne bavi anketama, već svakodnevnim radom u Vladi“ i da će kampanji za predsedničke izbore posvetiti „nekih 25 dana“.

SNAGA SRBIJE U TOME ŠTO NE MENjA SVOJU POLITIKU

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da nije od onih koji jedno pričaju u Moskvi a drugo u Briselu. Kako je rekao, u Moskvi priča da je Srbija na evropskom putu a u Vašingtonu kaže da nećemo uvoditi sankcije Rusiji. To je naša politika i tako se pravi jaka Srbija, poručio je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je to odluka Skupštine.

Naveo je da su ovo važni dani za zemlju, i da se o nabavci aviona govori od 1988. godine.

„Pričali smo o Migovima 29, ova Vlada je to uspela da napravi“, rekao je premijer.

Istakao je da je on za to kriv jer je u razgovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom više puta tražio avione. Naveo je da je njegov posao da se pobrine, zajedno sa predsednikom republike za bezbednost zemlje.

„Hoćete li da dočekamo bilo šta nespremi kao što smo ranije bili, da se busamo u prsa a da posle gubimo sve što stignemo, ili da budemo uvek odmereni ali da gledamo kako da zaštitimo granice, sela, mostove. Danas Srbija to može“, rekao je Vučić.

Istakao je da će Srbija imati 10 strahovito moćnih aviona.

IMAM PUNO POVERENjE U VULINA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u ponedeljak, 26. decembra, „biti rešeno sve u vezi sa Srpskom listom“, čiji deo poslanika se vratio u Skupštinu Kosova uprkos protivljenju Beograda.

Vučić je rekao i da „ima puno poverenje“ u predsdenika Pokreta socijalista, Aleksandra Vulina.

„Imam puno poverenje u Vulina i tu nije reč ni o njemu ni o njegovoj strnaci“, rekao je Vučić za Radio televizuju Srbije.

On je rekao da je u to „bio upleten i strani faktor i neki Albanci“ dodavši da je za ponedeljak sazvao sastanak na kojeme će „sve biti rešeno“.

Predstavnici Srba u Vladi Kosova optužili su danas Vulina da je „u prelomnom trenutku pokazao političko licemerje“ i „potvrdio savez“ s premijerom Kosova Isom Mustafom jer poslanike Srpske liste koji su se vratili u kosovski parlament, nije isključio iz stranke.

izor:www.novosti.rs

Uspon
Back to top button