Вести

Запошљавање на локалном нивоу кроз EaSI програм

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević posetio je danas opštinu Opovo, gde je sa lokalnim rukovodstvom razgovarao o osnaživanju dalje saradnje sa resornim ministarstvom.

Ivanišević je tom prilikom informisao sagovornike o EaSI programu Evropske unije, koji pruža dobre mogućnosti za zapošljavanje na lokalnom nivou.

On je uputio poziv predstavnicima ove opštine da podstaknu građane na to da prate konkurs na sajtu resornog ministarstva i da, kada budu raspisani otvoreni pozivi, naprave kvalitetne projekte i apliciraju za ovaj program.

Ivanišević je predstavio i Program jačanja socijalne infrastrukture u opštinama pogođenim migrantskom krizom, koji je nadležno ministarstvo potpisalo sa predstavnicima Nemačke razvojne banke (KfW).

Državni sekretar je tokom posete Opovu obišao i Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara u Barandi, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

srbija.gov.rs

Uspon
Back to top button