Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Sport

Železničar osvojio tri boda protiv Pančevki

U borbi za peto mesto na tabeli u ligaškom delu prvenstva, odbojkašice Železničara ostvarile su sinoć pobedu protiv direktnog konkurenta Dinama iz Pančeva, koja im je donela sva tri boda. Pred oko 500 gledalaca rezultat je bio 3:1 (25:23, 14:25,  25:17, 25:22). Timovi sada imaju isti broj bodova, po 26, ali zahvaljujući boljem set količniku Pančevke su trenutno pete, a Lajkovčanke šeste. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, skoro podjednake težine za oba tima: Želja u sledećem kolu dočekuje poslednje užičko Jedinstvo, u poslednjem gostuje TENT-u, dok je Dinamo domaćin Obrenovčankama u narednom kolu, da bi na kraju gostovao u Subotici. TENT je u padu forme i rezultata, Subotičanke umeju da iznenade, tako da će neizvesnost oko konačnog plasmana trajati do poslednjeg kola. Naravno, bolji plasman donosi povoljnijeg protivnika na startu plej-ofa, u tom smislu peto mesto je dosta povoljnije od šestog.

Želja je pokazao jaču i stabilniju igru tokom meča, tako da Pančevke nisu uspele da uzdrmaju sastav Svetlane Ilić ni ubedljivo dobijenim drugim setom. Pokazalo se da je to bio trenutni pad u igri, napadači Želje bili su raspoloženi za igru, a gošće su bile oslabljene za Jelenu Medarović. Mirjana Bergendorf je bila blizu svog proseka poena, sinoć ih je zabeležila 19, odlična je bila Nada Mitrović sa 17, Rakićeva je imala 11, Andrićeva i Veljkovićeva po 5, Ivana Lazarević 1. Naravno, odbojka je kolektivni sport, bez dobrog prijema i dizanja nije moguće ostvariti ni dobar napad, kao što je važno da i blok dobro „radi“. Igrale su još Dimić, Martinović, Kompirović i Raković.

Rezultati ostalih utakmica 16. kola: Spartak – MD Zrenjanin 2:3, Futog – Jedinstvo (SP) 0:3, Jedinstvo (U) – Crvena zvezda 0:3. U poslednjem meču kola igraju TENT – Vizura.

http://www.lajkovac.org.rs/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!