Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Humanitarna modna revija za troje mališana

Kao i prošle godine, Modna agencija „Novo lice“ organizovaće humanitarnu modnu reviju, čiji je prihod u potpunosti namenjen kao pomoć za porodicu sa više dece sa područja našeg grada, koja se nalazi u teškim materijalnim i socijalnim uslovima.

U subotu 26. marta u hotelu „Grand“ od 20 časova, na taj način ćemo prikupljati pomoć za 15-godišnju Sandru, 14-godišnjeg Ljubišu i 10-godišnju Tamaru Tomić iz sela Divci, koji su 2007. godine ostali bez oca, pošto je iznenada preminuo u svojoj 31-oj godini. Četiri meseca kasnije majka ih je napustila, pa su staratelji i hranitelji ovih mališana postali očevi roditelji Vladimir i Miroslava.
Staratelji mališana su nezaposleni, slabog imovinskog i zdravstvenog stanja, tako da se porodica Tomić izdržava samo od 10.000 dinara mesečno očeve penzije i naknade za hranitelje. Reč je deci koja su, iako odrastaju bez roditeljske ljubavi, vaspitana, skromna, solidarna i dobri i primereni đaci.
Sandra je učenica prvog razreda Poljoprivredne škole i bez obzira što ima nemalih problema sa vidom, zbog čega ima dioptriju od minus 12 i uz naočare mora da nosi sočiva, nedavno je osvojila diplomu na konkursu Foto saveza Srbije za omladinsku fotografiju „Ivanovo 2015“. Ljubiša, osnovac u Divcima, talentovani je fudbaler u kategoriji pionira valjevskog „Krušika“ sa već 25 medalja, pehara i diploma, zbog čega je interesovanje za njega izrazio beogradski „Partizan“. Najmlađa Tamara je počela da trenira odbojku.
O mališanima porodice Tomić pisao je dnevni list „Blic“ u svojoj humanitarnoj akciji „Srce za decu“

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!