ВестиИнформације

Хуманитарна модна ревија за троје малишана

Као и прошле године, Модна агенција „Ново лице“ организоваће хуманитарну модну ревију, чији је приход у потпуности намењен као помоћ за породицу са више деце са подручја нашег града, која се налази у тешким материјалним и социјалним условима.

У суботу 26. марта у хотелу „Гранд“ од 20 часова, на тај начин ћемо прикупљати помоћ за 15-годишњу Сандру, 14-годишњег Љубишу и 10-годишњу Тамару Томић из села Дивци, који су 2007. године остали без оца, пошто је изненада преминуо у својој 31-ој години. Четири месеца касније мајка их је напустила, па су старатељи и хранитељи ових малишана постали очеви родитељи Владимир и Мирослава.
Старатељи малишана су незапослени, слабог имовинског и здравственог стања, тако да се породица Томић издржава само од 10.000 динара месечно очеве пензије и накнаде за хранитеље. Реч је деци која су, иако одрастају без родитељске љубави, васпитана, скромна, солидарна и добри и примерени ђаци.
Сандра је ученица првог разреда Пољопривредне школе и без обзира што има немалих проблема са видом, због чега има диоптрију од минус 12 и уз наочаре мора да носи сочива, недавно је освојила диплому на конкурсу Фото савеза Србије за омладинску фотографију „Иваново 2015“. Љубиша, основац у Дивцима, талентовани је фудбалер у категорији пионира ваљевског „Крушика“ са већ 25 медаља, пехара и диплома, због чега је интересовање за њега изразио београдски „Партизан“. Најмлађа Тамара је почела да тренира одбојку.
О малишанима породице Томић писао је дневни лист „Блиц“ у својој хуманитарној акцији „Срце за децу“

Uspon
Back to top button