Вести

Београд постаје центар овог дела Европе

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i generalni direktor „Etihad Aviation Group“ Džejms Hogan svečano su danas otvorili Centar za objedinjene usluge „Etihad Aviation Group“ u okviru poslovnog parka „Airport city“ na Novom Beogradu.

Vučić je tom prilikom istakao da Beograd na taj način postaje centar ovog dela Evrope, i najavio da će pomenuti centar za objedinjene usluge u narednom periodu zaposliti 700 radnika u najbolje opremljenom prostoru.

foto:srbija.gov.rs

Prema njegovim rečima, svi radnici u Centru za objedinjene usluge „Etihad Aviation Group“ u Beogradu govore najmanje jedan strani jezik.

Počeli smo da ulažemo u mlade sa Filološkog fakulteta – da ih spremamo i za ministarstva, ali i za ovakve pozivne centre, naveo je on i izrazio zadovoljstvo time što bar deo njih može da računa na posao po završetku studija.

foto:srbija.gov.rs

Premijer je poručio da je srećan zbog toga što je kompanija „Etihad“, u konkurenciji Poljske, Bugarske i drugih zemalja, izabrala baš srpsku prestonicu, navodeći da je ponosan na građane, budući da su upravo ljudi bili presudan kvalitet koji je naša zemlja ponudila.

Prema njegovim rečima, država je ispunila sve potrebne uslove poput energetske bezbednosti, budući da taj centar mora da ima najmanje dva nezavisna izvora energije.

Vučić je, takođe, preneo zahvalnost Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i šeiku Muhamedu Al Nahjanu na svemu što su učinili za Srbiju, kao i kompaniji „Etihad“, dodavši da zahvaljujući prijateljstvu Beograda sa Abu Dabijem možemo da se pohvalimo uspesima „Er Srbije“.

Imamo veoma pristojnu avio-kompaniju kao jedna mala zemlja, a koliko je to važno vidite na osnovu drugih država koje imaju dugove i ne mogu da reše problem avio-kompanija, napomenuo je on.

Zahvaljujući toj saradnji, kako je dodao, za tri godine je udvostručen broj putnika na Aerodromu „Nikola Tesla“, dok je broj putnika nacionalnog avio-prevoznika povećan za 2,6 puta.

Vučić je izneo očekivanje da će biti uspostavljena direktna avionska linija sa Pekingom, sa jednom kineskom kompanijom, i time ostvaren značajan priliv turista i uvećanje prihoda po tom osnovu.

On je ukazao na to da je u poslednjih nekoliko godina u Beogradu broj turista prešao milion i 100 hiljada, dok u Srbiju ukupno dolazi 2,6 miliona stranih gostiju.

Mislim da za dve godine možemo to da udvostručimo i da imamo četiri do pet miliona turista, a za sve to nam je bio potreban „Etihad“, jer bez njega mi to ne možemo da učinimo, istakao je premijer.

On je, povodom svečanog otvaranja Centra za objedinjene usluge Etihada, naveo i da je koncesiju za Aerodrom „Nikola Tesla“ zainteresovano 27 kompanija iz Kine, Francuske, Nemačke i drugih zemalja.

Prema njegovim rečima, oko dobijanja koncesije vodiće se velika borba, jer svi vide Beograd kao važno mesto, čvorište svih puteva, ne samo u jugoistočnoj Evropi, već i Starog kontinenta.

U pomenutom centru za objedinjene usluge u Beogradu biće zaposleno 200 radnika, koji će pružati usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

Planirano je da se broj zaposlenih poveća na 685 do 2020. godine, a centar je do te godine osposobljen da primi 4,4 miliona poziva.

Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata, u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva za posebnim uslugama.

U pogledu programa lojalnosti, zaposleni u kontakt centru će moći da pruže informacije o programima, kao i usluge upravljanja korisničkim nalogom i bonus miljama.

Centar će obavljati brojne zajedničke funkcije avio-kompanija članica grupacije Etihad Ervejz sistem – usluge kontakt centra i programa lojalnosti u Evropi za avio-kompanije „Etihad ervejz“, „Er Srbija“, „Er Sejšels“ i „Etihad Ridženel“, a u dogledno vreme će obuhvatiti i avio- kompanije „Alitalija“ i „Erberlin“.

izvor:

Uspon
Back to top button