Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Bolje grejanje i uštede u kućnom budžetu za 35 Mioničana

Mioničani su dobili priliku da upola cene poboljšaju grejanje i klimatizaciju u svojim kućama i ostvare uštede u kućnom budžetu plaćajući manje račune. Novčanu podršku za energetsku sanaciju kuća i stanova dobilo je 35 porodica u Mionici. Ugovore o sufinansiranju potpisao je predsednik opštine Mionica Boban Janković, izvođači radova i 35 stanovnika opštine kojima su odobrena sredstva. Za Program energetske sanacije izdvojeno je ukupno 5 miliona dinara, od čega je opština opredelila 2,5 miliona, a Ministarstvo rudarstva i energetike takođe 2,5 miliona dinara. Građani će moći da zemene stare pozore, vrata, kotlove, urade termoizolaciju sa sopstvenim učešćem od 50 odsto, dok će država finansirati 50 odsto sredstava.

energetska efikasnost1

Ovo su divni povodi kada zajedničkim snagama uradimo nešto dobro. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije koja je prepoznala potrebe građana i odobrila sredstva. To će značajno rasteretiti njihove kućne budžete. Program energetske sanacije je višesturko koristan. Uštedećemo energiju, zaštiti životnu sredinu i imati održivu ekonomiju. Zajedničim snagama gradimo našu zemlju, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života– rekao je Janković.

energetska efikasnost3

Pored stanovnika varoši, za sufinansiranje se prijavio i značajan broj porodica iz mioničkih sela. Prema njihovim rečima reč je o značajnoj podršci, jer obezbeđuje dvostruku uštedu. Pored toga što će za nabavku materijala i opreme plaćati samo polovinu cene, građani će imati i dugoročnu dobrobit jer će plaćati manje račune, imaće bolje grejanje, a leti bolju klimatizaciju, što će doprineti i zaštiti životne sredine.
Prema rečima građana može se zaključiti da su izuzetno zadovoljni što su odabrani na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava, kao i to da je pomoć opštine i Ministarstva više nego dobrodošla.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!