Вести

Боље грејање и уштеде у кућном буџету за 35 Мионичана

Мионичани су добили прилику да упола цене побољшају грејање и климатизацију у својим кућама и остваре уштеде у кућном буџету плаћајући мање рачуне. Новчану подршку за енергетску санацију кућа и станова добило је 35 породица у Мионици. Уговоре о суфинансирању потписао је председник општине Мионица Бобан Јанковић, извођачи радова и 35 становника општине којима су одобрена средства. За Програм енергетске санације издвојено је укупно 5 милиона динара, од чега је општина определила 2,5 милиона, а Министарство рударства и енергетике такође 2,5 милиона динара. Грађани ће моћи да земене старе позоре, врата, котлове, ураде термоизолацију са сопственим учешћем од 50 одсто, док ће држава финансирати 50 одсто средстава.

energetska efikasnost1

Ово су дивни поводи када заједничким снагама урадимо нешто добро. Захваљујем се Влади Републике Србије која је препознала потребе грађана и одобрила средства. То ће значајно растеретити њихове кућне буџете. Програм енергетске санације је вишестурко користан. Уштедећемо енергију, заштити животну средину и имати одрживу економију. Заједничим снагама градимо нашу земљу, а све у циљу унапређења квалитета живота– рекао је Јанковић.

energetska efikasnost3

Поред становника вароши, за суфинансирање се пријавио и значајан број породица из мионичких села. Према њиховим речима реч је о значајној подршци, јер обезбеђује двоструку уштеду. Поред тога што ће за набавку материјала и опреме плаћати само половину цене, грађани ће имати и дугорочну добробит јер ће плаћати мање рачуне, имаће боље грејање, а лети бољу климатизацију, што ће допринети и заштити животне средине.
Према речима грађана може се закључити да су изузетно задовољни што су одабрани на конкурсу за доделу бесповратних средстава, као и то да је помоћ општине и Министарства више него добродошла.

Uspon
Back to top button