ВестиСпорт

Бронза Дарка Пантелића на сениорском првенству државе

Рвач Младости Дарко Пантелић, освојио је бронзану медаљу на првенству Србије за сениоре у грчко-римском стилу, одржаном за викенд у Суботици. Бронза Пантелића представља прву државну медаљу ваљевског клуба у грчко-римском стилу после 22 године. Тада је Милош Говедарица, олимпијац “Младости”, освојио последњу државну медаљу за ваљевски клуб. Након тога, сениорске државне медаље освајане су једино у слободном стилу.
Пантелић је у Суботици био слободан у првом колу, да би у четвртфиналу био поражен од Ђорђа Шевића, каснијег финалисте са 4:0. Тренутак неопрезности коштао је Ваљевца четири бода, која није успео да надокнади до краја меча, иако је жестоко нападао. Шевић је дошао до финала, а Пантелић до прилике да у борби са Мандићем из Обреновца дође до бронзане медаље. У мечу пуном преокрета и узбуђења, Пантелић је након офанзиве у другој рунди дошао до победе тушем, иако је након прве рунде његов противник био у вођству.

Дарко Пантелић
Дарко Пантелић

Пантелићу је већ освајао државне медаље, пошто је у слободном стилу био вицешампион државе 2013., и трећи 2015. године. Сениорска бронза је седма медаља са првенстава Србије у грчко – римском стилу за ваљевске рваче ове сезоне, а медаље су освојене у готово свим узрасним категоријама. До краја првог дела сезоне Ваљевце очекује државно првенство у грчко – римском стилу за млађе пионире, и првенство Србије у слободном стилу за све узрасте почетком јула. Обзиром на сјајне резултате у грчко – римском стилу, за очекивати је да ће ваљевски рвачи угрозити сјајан резултат од прошле сезоне када је освојено 19 државних медаља.

Uspon
Back to top button