Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiSport

Bronza Darka Pantelića na seniorskom prvenstvu države

Rvač Mladosti Darko Pantelić, osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Srbije za seniore u grčko-rimskom stilu, održanom za vikend u Subotici. Bronza Pantelića predstavlja prvu državnu medalju valjevskog kluba u grčko-rimskom stilu posle 22 godine. Tada je Miloš Govedarica, olimpijac “Mladosti”, osvojio poslednju državnu medalju za valjevski klub. Nakon toga, seniorske državne medalje osvajane su jedino u slobodnom stilu.
Pantelić je u Subotici bio slobodan u prvom kolu, da bi u četvrtfinalu bio poražen od Đorđa Ševića, kasnijeg finaliste sa 4:0. Trenutak neopreznosti koštao je Valjevca četiri boda, koja nije uspeo da nadoknadi do kraja meča, iako je žestoko napadao. Šević je došao do finala, a Pantelić do prilike da u borbi sa Mandićem iz Obrenovca dođe do bronzane medalje. U meču punom preokreta i uzbuđenja, Pantelić je nakon ofanzive u drugoj rundi došao do pobede tušem, iako je nakon prve runde njegov protivnik bio u vođstvu.

Darko Pantelić
Darko Pantelić

Panteliću je već osvajao državne medalje, pošto je u slobodnom stilu bio vicešampion države 2013., i treći 2015. godine. Seniorska bronza je sedma medalja sa prvenstava Srbije u grčko – rimskom stilu za valjevske rvače ove sezone, a medalje su osvojene u gotovo svim uzrasnim kategorijama. Do kraja prvog dela sezone Valjevce očekuje državno prvenstvo u grčko – rimskom stilu za mlađe pionire, i prvenstvo Srbije u slobodnom stilu za sve uzraste početkom jula. Obzirom na sjajne rezultate u grčko – rimskom stilu, za očekivati je da će valjevski rvači ugroziti sjajan rezultat od prošle sezone kada je osvojeno 19 državnih medalja.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!